plugesProtecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la Prealerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya(INUNCAT) en base a la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges intenses per demà dimarts.
 
D’acord amb la darrera previsió per demà emesa per l’SMC, a partir del migdia, s’esperen pluges que pugin superar el llindar d’intensitat de 20 litres en 30 minuts en les comarques del nord-est de Catalunya.
 
A la tarda, i fins la matinada, el fenomen s’estendrà a les comarques del litoral i prelitoral.
 
Aquets xàfecs seran de caràcter local i aniran acompanyats de tempesta i ratxes fortes de vent, així com de calamarsa o pedra, en alguns casos.
 
Pel que fa a les maniobres dels embassaments continuen desguassant les següents preses:
 
Riu Noguera Pallaresa:
– Torrassa: 19 m3
– Talarn: 85 m3
Riu Noguera Ribagorçana:
– Cavallers: 10 m3
– Baserca: 5 m3
Riu Segre:
– Partidor de Balaguer: 10 m3
 
Protecció Civil de la Generalitat demana precaució a la ciutadania sobretot en la mobilitat i recorda que cal augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa, així com seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció en situacions meteorològiques adverses.
 
Protecció Civil recomana que, abans que comenci a ploure, reviseu la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d’aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis. Si la pluja intensa us sorprèn al cotxe, a prop de lleres, rius i guals, eviteu travessar-los, encara que estigueu circulant amb un vehicle del tipus 4×4 i malgrat semblin portar poc cabal, ja que aquest pot incrementar de forma sobtada. També recorda tenir en compte els consells ens cas de tempesta amb llamps. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada