Prealerta del Pla NeuCat per la previsió de nevades a cotes baixes a partir de demà

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en Prealerta el Pla Especial d’Emergències per a Nevades a Catalunya NEUCAT per la previsió del Servei Meteorològica de Catalunya (SMC) que preveu l’inici d’un episodi de nevades a partir de demà pel matí que pot afectar zones on aquest fenòmen és poc habitual i produir afectacions. També nevarà a Pirineu i Prepirineu però en zones on aquest fenòmen és més habitual. La nit de divendres serà la més problemàtica i es demana precaució per minimitzar-ne les afectacions.

Les nevades de demà al matí cauran a les cotes altes (1.200 m) de les comarques interiors de la demarcació gironina. A partir de la tarda la cota anirà baixant fins els 400 m en aquesta zona i la possibilitat de nevades s’estendrà també al prelitoral de Girona i Barcelona i a les comarques de la Catalunya Central.

La nit de divendres a dissabte serà el moment de màxima intensitat del fenomen, especialment al prelitoral de Tarragona, però que també afectaran les comarques de la Catalunya Central, Terres de l’Ebre i comarques de Ponent. També podrien arribar a afectar, amb menor intensitat i probabilitat, a les comarques del litoral de Barcelona, tarragona i Terres de l’Ebre. i es preveu una acumulació de neu destacable, la cota de neu baixarà fins als 200 m i, puntualment, a zero.

TOTES LES NOTÍCIES