Prealerta de Protecció Civil per un episodi tempestuós aquesta tarda de dimecres

Mapa de prealerta per tempestes
Mapa de prealerta per tempestes per a aquest dimecres (Govern)

El Servei Meteorològic d’Andorra preveu un episodi de caràcter tempestuós aquesta tarda de dimecres. Per aquest motiu, el Departament de Protecció Civil ha activat la prealerta per pluja i vent.

Així, es preveu que aquesta tarda creixin núvols que poden deixar tempestes intenses acompanyades de calamarsa i activitat elèctrica. El Servei de Meteorologia apunta que la intensitat de la pluja pot ser important, superant els 20 mm en 30 minuts. A més, s’indica que de cara a la nit l’episodi tempestuós es caracteritzarà pel vent, que bufarà del sud-oest i que pot arribar a ràfegues turbulentes de fins a 60 km/hora als fons de vall.

Com sempre en aquests casos, el Departament de Protecció Civil recomana a la població que retiri i asseguri els objectes dels balcons i terrasses que puguin caure, que es tanquin i assegurin portes, finestres i tendals, així com abaixar les persianes durant els episodis de vent, que s’evitin activitats a l’exterior en zones de muntanya i, en general, que s’extremi la precaució.

Es poden consultar les indicacions habituals de Protecció Civil i de Mobilitat a https://www.protecciocivil.ad/info-riscos i a les xarxes socials i seguir l’evolució meteorològica a www.meteo.ad.

[do_widget id=category-posts-pro-64]