pragaSuperfície

496 Km2. És la capital i la principal ciutat de la República Txeca.

Població

Més d’un milió d’habitants.

Clima

Praga està influenciada pel clima continental, amb temperatures ue oscil·len els 18 i els 22 graus centígrads a l’estiu i els 0 graus a l’hivern.

 Cuina

La cuina de Praga es distingeix per la qualitat. Destaca el pernil de Praga, la gran varietat de salsitxes i, en general, les carns. Per beure, cal mencionar la cervesa Pielsen i els vins blancs.

Compres

El cristall de Bohèmia, de producció artesanal, és una de les adquisicions més típiques que es poden fer en una visita a Praga. Les titelles de fils fetes en fusta també són un record de la ciutat.

Curiositat

Praga és coneguda amb diversos sobrenoms: la ciutat de les cent torres, la ciutat daurada, i el cor d’Europa.

Praga és una ciutat amb un alt valor monumental. El seu nucli històric va ser declarat per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat l’any 1992. A més a més, és una ciutat culturalment molt activa, amb nombrosos festivals de música, músics al carrers, espectacles i museus.

Pel que fa als museus, destaca el Nacional de Praga, ubicat a sobre de la plaça de Wenceslau. Ocupa un edifici neorenaixentista, amb interessants col.leccions. Menció a part mereix també el museu jueu, ubicat a la zona de Josefov, on també es pot visitar l’interessant Cementiri Jueu.

Domina la ciutat el Castell de Praga, que engloba un conjunt d’estils arquitectònics diversos i que es considera la major fortalesa medieval del món. Dins aquest conjunt trobem el Palau, amb centenars de dependències, que actualment és seu de la República. En aquest espai també trobem la Catedral de San Vito, lloc de coronació dels reis de Bohèmia.

Un dels símbols de Praga és el Pont Carles, flanquejat per torres gòtiques i amb trenta grups escultòrics barrocs, que uneix la Ciutat Petita (Mala Srana) amb l’Antiga (Stare Mesto). De Mala Strana podem esmentar el Moonestir Strahov, l’església de Sant Nicolau i el carrer Nerudova; mentre que a Stare Mesto es concentren els edificis més antics de la ciutat, al voltant de la plaça de l’Ajuntament. Cal esmentar el popular rellotge estronòmic de l’Ajuntament antic, el més antic del seu tipus d’Europa.

Nove Mesto, la part nova, on destaquen edificis com la Casa del Dansant, la plaça de Wenceslau, entre comercial de la ciutat o la Porta de la Pólvora.

 Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada