Praga

Superfície
78.864 Km2.

Població
Gairebé 1 milió dos-cents mil habitants.

Capital
Praga

Clima
Praga està influenciada pel clima continental, amb temperatures ue oscil·len els 18 i els 22 graus centígrads a l’estiu i els 0 graus a l’hivern.

Cuina
La cuina de Praga es distingeix per la qualitat. Destaca el pernil de Praga, la gran varietat de salsitxes i, en general, les carns. En begudes, cal mencionar la cervesa Pielsen i els vins blancs

Compres
El cristall de Bohèmia, de producció ar tesanal, és una de les adquisicions més típiques que es poden fer en una visita a la República Txeca. També és típica la joia del granat de Bohèmia, les antiguitats i les marionetes.

La capital txeca, Praga és una ciutat amb un valor monumental incalculable i el seu nucli històric ha estat declarat per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat des de l’any 1992. A més a més, és una ciutat culturalment molt activa, amb nombrosos festivals de música, músics al carrers, espectacles i museus. L’activitat teatral és frenètica, amb una oferta molt interessant.

Pel que fa als musuus, destaca el Nacional de Praga, ubicat a sobre de la plaça de Wenceslau. Ocupa un edifici neorenaixentista, amb interessants col.leccions. Menció a part mereix també el museu jueu, ubicat a la zona de Josefov, on també es pot visitar l’interessant Cementiri Jueu.

Domina la ciutat el Castell de Praga, que engloba un conjunt d’estils arquitectònics diversos i que es considera la major fortalesa medieval del món. Dins aquest conjunt trobem el Palau, amb centenars de dependències, que actualment és seu de la República. També s’inclou la Catedral de San Vito, lloc de coronació dels reis deBohèmia.

Un dels símbols de Praga és, sens dubte, el Pont Carles, flanquejat per torres gòtiques, que uneix la Ciutat Petita (Mala Srana) amb l’Antiga (Stare Mesto). De Mala Strana podem esmentar el Moonestir Strahov, l’església de Sant Niclou i el carrer Nerudova; mentre que a Stare Mesto es concentren els edificis més antics de la ciutat, al voltant de la plaça de l’Ajuntament. Cal esmentar el popular rellotge estronòmic de l’Ajuntament antic, el més antic del seu tipus d’Europa.

Nove Mesto és l’extensió de la Ciutat Vella, aquí destaquem la Casa del Dansant, la plaça de Wenceslau, entre comercial de la ciutat, la Porta de la Pólvora, entre d’altres.

Aprofitant una estada a Praga es pot fer una visita a la localitat de Karlovi Vary, una antiga ciutat balneari, també coneguda amb el nom alemany de Karlsbad.

Va ser un lloc d’obligada visita dels nobles i aristòcrates alemanys del segle XIX.

Allà van passar llargues estades el Tsar Pere I el Gran, Goethe, Beethoven,..

A l’actualitat és el balneari més gran i important de la República Txeca i és seu d’un prestigiós festival de cinema.

TOTES LES NOTÍCIES