Potenciador de violència

Les estadístiques sempre tenen un component profundament alarmant. Quan sentim això de “un de cada quatre”, esdevenen el mètode que tenim els humans d’adonar-nos que no estem sols al món.

No obstant això de vegades són portadores de les més dolentes noves. És el cas que ens ocupa i que ens demostra que el problema dels menors a la xarxa persisteix.

Primer va ser l’assetjament de pederastes que van veure en el ciberespai la forma més sigil·losa de acostar-se a les seves víctimes. Per fortuna, aquesta actitud cada vegada està més controlada actualment, després d’èpoques en què les notícies relacionades amb aquest tema sortien a la llum com bolets.Ara el que veritablement es destil·la és la violència per internet entre iguals. És el que els experts han denominat ciberbulling.

Molts grans afirmen que això que ara anomenem bulling ja existia quan ells anaven a l’escola. Expressions caduques com “quatre ulls” o “gros” ens remeten a un passat de violència ancestral dels esplais. Desafortunadament les noves tecnologies han fet néixer un nou pas en l’assetjament escolar. Actualment i gràcies a les xarxes socials i als mòbils, l’assetjador pot perseguir fins a la sacietat les seves víctimes.

És per aquest motiu que les xifres relatives a aquest tema han experimentat un creixement important. Segons un estudi realitzat per l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) el 10 per cent dels joves espanyols d’entre 13 i 16 anys ha rebut assetjament a través dels dispositius d’última generació en els passats mesos. Més del 21 per cent ha viscut situacions compromeses a la xarxa.

En resum, en ocasions les NNTT donen més força als que no tenen en el seu ordre del dia fer el bé.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció (1964 caracters)

TOTES LES NOTÍCIES