ordinoEl cònsol major d’Ordino, Bonaventura Espot, ha explicat que ja s’han rebut visites de persones interessades en invertir a Arcalís, i que aquests han detectat possibilitats tant a l’estació com als pobles del voltant. Tal com ha avançat el cònsol major després de la sessió de Consell de Comú tradicional de Sants Innocents, fa dues setmanes es va rebre una visita d’uns possibles inversors, se’ls va ensenyar la vall, i apart de l’esquí, ‘que podrien estar interessats en una sèrie de construccions, o no’, també van parlar de ‘models econòmics’ perquè persones que tenen negocis que necessiten tranquil·litat puguin instal·lar-se als pobles del voltant.

Bonaventura Espot no ha volgut donar detalls de les negociacions amb els inversors perquè ha indicat que s’ha de mantenir la confidencialitat, i per tant no ha desvetllat la procedència dels interessats que ja han visitat la vall. Sí que ha avançat, però, que ‘van quedar enamorats d’Ordino’, i que han vist diverses possibilitats d’inversió, i serà després de festes quan esperen que se’ls faci alguna proposta.

El cònsol ha parlat tant de possibles inversions directes en l’estació com de poder oferir ‘models econòmics per instal·lar-se aquí a gent que es dediquen a una sèrie de negocis que necessiten pau espiritual sense anar al Tíbet’. Així ha fet referència a una demanda que els inversors consideren que existeix i que podrien procurar d’oferir a persones que busquen aquesta tranquil·litat i que la podrien trobar instal·lant-se als pobles propers a Arcalís.

Tot i això, Espot ha assegurat que si finalment els inversors no es decidissin ‘no estarem de braços creuats’ sinó que s’està treballant en el pla de viabilitat. El cònsol ha garantit que ‘Arcalís és molt important i ni ens passa pel cap tancar-ho’. Ha reconegut, però, les dificultats econòmiques que sempre ha tingut, i ha assenyalat que per millorar-ho ‘si hem de ser dràstics, serem dràstics’, i així ha fet referència a la possibilitat que s’hagués de tancar algunes instal·lacions de l’estació, per exemple, en dates de molt poca afluència. Ha indicat, però, que ‘el que tenim clar és que Arcalís tirarà endavant d’una manera o altra’.

Pel que fa a la minoria, el conseller de l’oposició Enric Dolsa no ha volgut opinar sobre aquestes possibilitats ja que assegura que encara no tenen coneixement de les opcions que plantejarà aquest pla de viabilitat ni dels interessos dels inversors. Tot i així, Dolsa ha manifestat que un cop es tingui ‘no només opinarem sinó que ajudarem, que és el nostre tarannà’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada