Posaran a lloguer l’edifici de l’antiga ambaixada d’Andorra a Brussel·les

La façana de l'ambaixada d'Andorra al centre de Brussel·les
La façana de la fins ara ambaixada d’Andorra al centre de Brussel·les. Foto: SFG

El  Govern ha acordat trametre al Consell General l’expedient relatiu a la desafectació a l’ús públic de l’edifici abans destinat a l’ambaixada d’Andorra a Brussel·les per tal de tramitar-ne l’aprovació parlamentària tal com determina el Codi de l’Administració.

El ministre Portaveu, Eric Jover, ha explicat que l’immoble, tal com va acordar el Govern, es destinarà a l’arrendament, i que es necessari desafectar-lo a l’ús públic. Un cop aprovat per part del Consell General l’Executiu podrà aprovar la convocatòria de la subhasta pública internacional de lloguer de l’edifici, sotmesa a les regles de publicitat i concurrència.

L’edifici, situat a la rue de la Montagne, número 10, de Brussel·les (Bèlgica), va ser adquirit pel Govern al 1999, esdevenint posteriorment l’únic propietari de la integritat de la infraestructura. Durant uns anys l’edifici va compaginar la doble funció d’Oficina de Turisme d’Andorra a Bèlgica, i de seu diplomàtica. Més tard va desaparèixer l’Oficina de Turisme i l’edifici va ser ocupat totalment per les dependències de l’ambaixada.

Recentment, fa un parell d’anys, l’ambaixada d’Andorra a Brussel·les ha estat traslladada a unes oficines en règim de lloguer, en una ubicació més propera a altres seus diplomàtiques i als edificis oficials de la Unió Europea i del govern Belga. Actualment l’edifici està buit, i sense cap activitat previsible.

Es tracta d’un edifici històric-monumental, inclòs a l’inventari de béns d’interès cultural de Brussel·les. Per aquest motiu, l’immoble és objecte de protecció cultural, fet que restringeix molt les possibilitats d’intervenció o reforma. L’edifici, a més, es troba al centre històric de la ciutat en un entorn urbà de marcat caràcter turístic i comercial, però lluny dels edificis polítics i administratius tant de la UE com del govern belga.

TOTES LES NOTÍCIES