Posar les persones al centre de les polítiques, la dinamització econòmica, propostes d’ERC la Seu

El candidat a l’alcaldia de la Seu i actual portaveu municipal, Francesc Viaplana, ha explicat aquest matí en roda de premsa els 3 eixos en què ERC basarà el seu programa de govern. “Posar les persones al centre de les nostres polítiques, la dinamització econòmica del municipi i una Seu per viure-hi i gaudir-hi, són els nostres objectius, els quals queden reflectits en el programa que des d’avui mateix es comença a rebre als domicilis”

Pel que fa al primer eix, les persones al centre de les polítiques municipals, Viaplana ha exposat que cal entendre l’atenció a les persones més enllà del què són els serveis socials, i es proposa tenir a la Seu serveis municipals referents al país pel que fa aquest àmbit, propiciant que la gent vulgui venir a viure a la Seu. Així doncs, la reobertura de la Llar d’Infants la Grandalla per tal d’esponjar ràtios a Minairons, i disposar llavors d’espais per ubicar-hi altres serveis com un espai familiar és una de les seves propostes. Cal centrar l’atenció en la formació professional, adaptada a les necessitats del territori i que propiciï la inserció laboral a través de la creació d’una escola d’oficis. El candidat republicà ha fet referència a la importància de crear espais d’oci i participació juvenil, en referència a la recuperació del Centre Cívic l’Escorxador com a espai per a l’apoderament, l’emancipació i el lleure juvenil. Així mateix, cal propiciar que tothom tingui accés a un habitatge digne, i proposa la creació d’una borsa de lloguer assequible, arribant a acords amb les propietats d’immobles en desús. Finalment, s’ha compromès a la creació d’una residència i pisos de serveis per a gent gran.

El segon eix, es refereix a la dinamització econòmica del municipi, i per la seva reactivació la formació considera essencial la redacció d’un projecte de dinamització comercial, a la vegada que cal fer de l’Ajuntament un aliat de les noves iniciatives empresarials i les ja existents, facilitant els tràmits, revisant les ordenances i ampliant els ajuts a totes la franges d’edat. Cal apostar, també, per un nou polígon industrial de forma mancomunada així com que l’Ajuntament ofereixi les licitacions d’obres i serveis en forma de petits lots, assequibles a totes les mides d’empreses.

Finalment, el darrer eix fa referència a crear una Seu per viure-hi i gaudir-hi tothom, i ha apostat fer un bon manteniment de la via pública, adequant les voreres, eliminant d’una tacada les barreres arquitectòniques, arranjant de forma continuada equipaments com els parcs infantils i el mobiliari urbà i tot això, mantenint una via pública neta. Viaplana creu necessària la creació d’un teatre municipal que pugui fer funcions de centre de congressos, mirant si aquest és de nova creació o en edificis en desús, així com una programació cultural estable.