L’agència per a la inversió i el comerç exterior de Portugal (AICEP) prepara una missió comercial en el sector de les noves tecnologies de la informació i la comunicació per donar-se a conèixer a Andorra. L’administrador executiu d’AICEP, Pedro Pessoa, ha explicat que aquest mateix dimarts es reuniran amb els ministres d’Economia i Afers Exteriors, per abordar aquesta possibilitat i ha animat els empresaris andorrans a visitar Lisboa per conèixer les empreses del sector de les TIC. Segons Pessoa, tant en l’àmbit agroalimentari com de noves tecnologies, Portugal s’ha ‘reinventat’ i està ben posicionat en aquests àmbits. El responsable d’AICEP ha indicat que l’any passat 65 empreses portugueses van exportat al mercat andorrà i que Portugal exporta 1,870 milions d’euros a Andorra. Pessoa ha fet aquestes declaracions en el marc de la presentació de la fira de productes Sabor de Portugal al centre comercial River en la que es promocionen més de 300 productes de les primeres marques portugueses i que tindrà continuïtat durant els propers dos anys.

65 empreses portugueses van exportar els seus productes directament al mercat andorrà, sobretot vins i begudes alcohòliques, el que suposa 1,870 milions d’exportacions, segons ha explicat el responsable d’AICEP, Pedro Pessoa. En el sector agroalimentari, un dels que més presència té al Principat, l’assessor de la ministra d’Agricultura i Mar, Duarte Bué, ha indicat que el 2012 les exportacions d’aquest sector van arribar als quatre milions d’euros, mentre que el 2011 eren 4,1 milions. Per tant, com també ha apuntat Pessoa, s’ha produït una lleugera davallada com a conseqüència de la crisi econòmica però estan notant un repunt que preveuen que el 2013 es pugui traduir en més exportacions de nou. ‘Es nota certa disminució però estem en camí de retorn’, ha manifestat Bué.

Tant Pessoa com Bué han visitat Andorra en el marc de la presentació de la fira de productes Sabors de Portugal al centre comercial River. Una mostra que reuneix més de 300 productes de més de vint companyies del sector de l’agroalimentació i que, segons han indicat els responsables de la seva organització, tindrà continuïtat en els propers dos anys. L’objectiu, ha apuntat el president del consell d’Administració de PortugalFoods, Amândio Santos, és ‘fer un clúster per formar part del carro de la compra de les famílies andorranes i espanyoles’.

Els responsables de l’administració portuguesa han assenyalat que arran de la crisi el sector agroalimentari s’ha ‘reinventat’ i ha estat un dels que millor s’ha adaptat a les demandes dels consumidors. Des de l’AICEP han indicat que per donar a conèixer els seus productes organitzen fires i missions comercials i, és seguint aquesta línia, que volen fer una missió temàtica amb empresaris dedicats a les noves tecnologies de la comunicació i la informació a Andorra, perquè també és un altre sector fort del seu país.

Per intentar tancar aquest intercanvi i convidar els empresaris andorrans a visitar Lisboa i conèixer les empreses del sector TIC, els responsables de l’AICEP es reuniran amb el Ministeri d’Economia i Territori i amb el d’Afers Exteriors aquest mateix dimarts.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada