La quota per als estudiants de portuguès a l’estranger s’ha establert en 100 euros i no en 120, que va ser la xifra inicialment presentada pel govern portuguès. Així ho ha informat l’Agència Lusa fent referència al decret governamental publicat aquest dilluns i que entra en vigor aquest dimarts.

Amb aquesta quota de 100 euros anuals, el Govern vol cobrir les despeses dels llibres de text i de l’expedició d’un certificat d’aprenentatge per als alumnes que estudiïn portuguès a l’estranger. El decret preveu una reducció de la matrícula per als aturats, les famílies amb més d’un nen inscrit o les escoles associades. El preu de la matrícula és de 20 euros si els dos pares estan desocupats, i de 60 si només un dels dos està aturat.

En el cas de famílies amb dos fills inscrits, el preu per cada un és de 80 euros, i si són tres, passa a ser de 75. D’altra banda, les famílies monoparentals també reben un descompte i la matrícula passa a ser de 80 euros. Pel que fa als alumnes de les escoles associades, la matrícula té un cost de 60 euros.

La possibilitat d’establir descomptes per a les famílies amb dificultats econòmiques, ja va ser apuntada aquest mes de febrer per la coordinadora d’ensenyament portuguès a Espanya i Andorra, Filipa Soares, que va justificar l’entrada en vigor de la nova taxa afirmant que ‘l’ensenyament de portuguès no estava certificat i ens trobàvem amb desnivells de portuguès que perjudicaven a l’alumne al seu retorn a Portugal i a l’hora d’integrar-lo a una classe es produïa un desnivell’. D’altra abnda, Soares, en declaracions, va assenyalar que hi ha ‘interès i bona voluntat’ per part del Govern andorrà per introduir l’ensenyament del portuguès dintre de les hores lectives, i es va mostrar convençuda que ‘tard o d’hora’ s’arribarà a un acord.

Aquesta mesura ja estava prevista des del març de l’any passat i ha estat criticada per sindicats, oposició i pares i mares. La nova quota s’introduirà de cara al curs 2013-2014 ja que el govern portuguès no va aprovar a temps la legislació necessària per poder-la cobrar abans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada