El Sant Pare, Benet XVI ha assegurat a l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, que duu Andorra al cor: “Porto Andorra al cor”. L’hi ha dit en la seva darrera salutació com a Papa, durant l’Audiència a la Sala Clementina, a la que han assistit alguns caps d’estat i representants polítics, aquest migdia, després de l’Audiència general a la Plaça de Sant Pere.

Mons. Vives l’hi ha assenyalat com ha estat d’important el seu mandat pel Principat d’Andorra perquè s’han signat els acords entre la Santa Seu i Andorra, dient-l’hi que serà recordat al Principat per aquest fet històric, que ha enfortit la figura tradicional dels Coprínceps i ha perfilat especialment la del Copríncep Episcopal.

Per la seva banda, el Sant Pare, ha agraït a Mons. Vives tot el seu treball i coratge en la seva tasca al front d’un estat: “el tinc al cor”, i ha afegit que ara és un bon temps per a la pregària i que pregarà per ell.

Mons. Vives ha valorat les paraules del Sant Pare: “El papa ens ha donat avui una nova i última gran lliçó: que hem de servir a Déu, servint també a l’Església i la tota la humanitat, amb un esperit humil, sabent que tot depèn de Déu, no de nosaltres. I per tant, quan arriba el moment que les nostres forces s’afebleixen, també es pot servir al Senyor i estar a la Creu amb ell… però d’una altra manera, com ell vol fer a partir d’ara: amb la pregària. En un dels moments de l’audiència quan jo li explicava com ha estat d’important els seu Pontificat pel Principat d’Andorra, perquè s’ha signat el Concordat entre la santa Seu i el Principat, m’ha dit que portava Andorra al cor. A mi això m’emociona en veure com ens recorda, i ens diu que pregarà per nosaltres com nosaltres pregarem per ell”.

Text i foto (arxiu): Bisbat d’Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada