Existeix una àmplia gamma de portes per fer la casa més segura.

Per exemple, n’hi ha de blindades en una o en les dues cares, amb reforços o sense ells, amb panys i cilindres de major o menor qualitat, etc. 

• Les portes de seguretat tenen un bombí de seguretat que impedeix que es pugui manipular amb rossinyols, però no està garantida la seva resistència a l’atac. Es fabriquen en PVC, en metall o en fusta i estan reforçades amb perfils que resisteixen al gas i al foc. 

• Les portes blindades estan fetes de fusta massissa i poden portar una o dues xapes d’acer com a reforç. El marc també pot estar reforçat amb ferro i el pany acostuma a tenir un cilindre que impedeix treure’l amb rossinyols o trepants. Generalment les claus estan fabricades a mida i quan s’accionen unes barres d’acer bloquegen la porta pels quatre costats.

• Les portes cuirassades són resistents a tot tipus d’atacs, però són les més cares. Contenen tubs d’acer i formigó i elements que mantenen la superfície de la porta rígida i sòlida. Els marcs són acer recobert amb fusta i tenen diversos punts d’ancoratge. Fins i tot les seves frontisses són resistents a l’ús de palanques. Pel que fa al pany, pot ser mecànic, digital, retardat, electrònic, etc. Les claus es fabriquen amb alta tecnologia i a mida per a cada porta.

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada