Andorra Televisió informa que Política Lingüista investiga dues queixes de turistes de l’església de Sant Joan de Caselles al·legant que una guia turística es va negar a utilitzar el català per fer la visita guiada.

Els fets van tenir lloc durant una visita guiada en la qual participaven unes 10 persones, dues de les quals eren castellanoparlants, tot i que segons sembla inicialment no van posar impediments perquè la visita es fes en català. Tot i això, la guia va fer les explicacions en castellà, seguint el protocol que utilitza habitualment. “Normalment ho demanem i si la major part de la gent parla català normalment entèn el castellà. Si n’hi ha dos que parlen castellà ho fem en castellà, perquè hem de fer que tothom ho entengui”, es justifica la guia Margarita Barros.

En aquell moment el grup de turistes catalanoparlants va manifestar la seva disconformitat pel fet que les explicacions es fessin en castellà. Tot i que la resta del grup inicialment no hi va posar pegues, posteriorment i davant l’actitud dels reclamants, no van acceptar que la visita guiada continués en català. “Aquestes dues persones estaven decidides a escoltar-ho en català, però com que es van posar així, van decidir que no, que ho volien fer en castellà, les dues senyores castellanoparlants ja no ho van voler fer en català“, relata Barros.

Els turistes catalans han presentat dues queixes pel que consideren una discriminació de l’idioma oficial. Segons Margarita Barros, alguna vegada hi havia hagut situacions similars, però s’acabaven resolent amb la comprensió de la gent. En tot cas, assegura que mai havia arribat al punt de la setmana passada. Sant Joan de Caselles és un dels monuments més visitats, sobretot als mesos d’estiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada