Política Lingüística convoca el setè Concurs de curtmetratges RECcrea per a joves estudiants

Una càmera fent un vídeo d'una persona
Una càmera fent un vídeo d’una persona. Foto de Chalo Garcia a Unsplash

El Servei de Política Lingüística del Govern, del Ministeri de Cultura i Esports, en col·laboració amb l’Associació Ull-Nu, posa en marxa el setè Concurs de curtmetratges RECcrea. És un projecte de dinamització adreçat als estudiants de 3r i 4t de segona ensenyança, 3r i 4t d’ESO, troisième i seconde, per promoure la creativitat audiovisual en català.

Els curtmetratges han de ser en català, de temàtica lliure, i no poden durar més de vuit minuts. Es recomana la gravació amb càmeres de vídeo o fotogràfiques que permetin filmar en alta definició i utilitzar estabilitzadors d’imatge (tipus trípode) per garantir la qualitat de la imatge. Les bases completes es poden consultar al web www.catala.ad. El termini per lliurar els originals s’acaba el 23 d’abril del 2021 a les 14 hores.

El RECcrea inclou dos fases formatives a les aules: el guionista Albert Galindo explicarà què és i com es crea un guió i l’Associació Ull-Nu orientarà els alumnes en l’elaboració dels curtmetratges, la direcció d’actors i la supervisió del treball audiovisual. En tot el procediment del concurs es vetllarà pel compliment de les mesures establertes per tal de frenar els contagis de coronavirus SARS-CoV-2.

Els tres primers classificats rebran vals de compra per a Pyrénées Andorra (700, 500 i 300 euros, respectivament) i els seus curts s’emetran a Andorra Televisió. A més, tots els finalistes rebran un diploma acreditatiu i un obsequi.

Aquesta nova edició es celebra després que la sisena quedés deserta per la poca participació a causa de la pandèmia i perquè els treballs presentats no s’adequaven a les bases. El RECcrea compta amb el suport dels centres educatius.

TOTES LES NOTÍCIES