Policia i membres de la Justícia es formen en noves modalitats de ciberatacs i criptoactius

Policia i membres de la Justícia rebent una formació centrada en la investigació de ciberatacs i criptoactius
La formació s’ha fet aquest dimarts (Policia d’Andorra)

Una setantena de membres de la Policia i de la Justícia ha rebut aquest dimarts una formació centrada en la investigació de ciberatacs i criptoactius, que ha anat a càrrec d’especialistes de la Policia Nacional espanyola.

El creixent ús de les inversions en i amb criptomonedes, la tecnologia blockchain, i la ràpida evolució dels delictes tecnològics amb atacs a escala global i de manera simultània suposen un repte per als cossos de seguretat, que s’han de mantenir actualitzats de manera constant per a perseguir la ciberdelinqüència.

Des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19, els delictes tecnològics han anat a l’alça amb les criptomonedes com a eina de transacció amb l’objectiu de fer més difícil el rastreig. S’estan fent servir en atacs ransomware, per a blanqueig i altres tipus delictius. És per aquest motiu que la Policia ha volgut incidir en aquest àmbit.

En aquest sentit, els especialistes espanyols han exposat com funcionen les inversions en criptomonedes, com s’analitzen en la investigació policial i com es rastregen. També han posat el focus en les tipologies actuals i noves modalitats de ciberatac, així com la utilització que fan els ciberdelinqüents dels equips, què busquen i com s’estructuren per tal de poder posar fre a aquestes conductes delictives que afecten cada vegada més particulars i empreses.

La formació s’ha realitzat a demanda de la Policia en el marc de la col·laboració entre els cossos policials d’ambdós països, que mantenen una cooperació molt estreta també en l’àmbit operatiu, tal com han destacat en la inauguració i la clausura del curs el secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan Antoni León, i l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros.

TOTES LES NOTÍCIES