wikipedia

Encara que alguns diaris han parlat com si d’un descobriment es tractés, les declaracions a Science Daily del president emèrit de l’Institut Cary d’Ecosistemes, professor d’Investigació de la Universitat de Connecticut (Estats Units), Gene E. Likens, no són gens noves. Segons va afirmar recentment el mateix, que també és corrector en Wikipedia, els articles sobre temes polèmics de l’enciclopèdia virtual, són els que en primer lloc més correccions tenen, i en segon lloc els més vulnerables a sabotatges.

Likens que també és el descobridor de la pluja àcida, va considerar a Science Daily que malgrat que el tema que va investigar fa anys no causa cap debat entre la comunitat científica, té constantment revisions i canvis dins de Wikipedia.

Sense cap dubte no es tracta d’una notícia nova, però resulta reveladora per entendre com funciona una de les pàgines webs del món amb més seguidors. D’aquesta manera, Wikipedia, malgrat presentar-se com una font fiable feta per multitud d’internautes (element clau en el rigor), no ho és tant de facto. Així Likens ha alertat sobre el pes que està prenent Wikipedia en els nostres dies i la necessitat de convertir aquesta pàgina en una mica madur més hermètic a les conveniències polítiques.

Per Tecnonews / AMIC – AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada