Polèmica per l’adjudicació de la planta de biomassa d’Adrall

Aquest dimecres han declarat als jutjats de la Seu l’alcalde de Ribera d’Urgellet, Antoni Capdevila, la secretària de l’Ajuntament, Lídia Ribó, i l’arquitecte municipal, Antoni Fiol, arran d’una querella criminal que l’empresa BDA Catalonia ha interposat per l’adjudicació de la planta de biomassa d’Adrall. El procés continuarà dijous amb la declaració dels altres tres membres de l’equip de govern (Jesús Dòria, Maria Majoral i Josep Maria Ribes).

L’empresa no està conforme amb el procés de licitació, en el qual considera que hi va haver irregularitats. L’obertura de pliques del 24 de gener de 2012 va donar el projecte a les empreses SICE i Inversiones Crux. L’advocat de la companyia, Francesc Co, rebutja el fet que es passés de la intenció inicial de fer una adjudicació directa a convocar un concurs i creu que hi va haver prevaricació.

En canvi, l’alcalde de Ribera d’Urgellet, Antoni Capdevila, ha indicat que la seva única responsabilitat era presidir la taula i que es va atindre als informes dels tècnics i la secretària sobre quina era l’oferta més beneficiosa per al municipi. “Els sobres de les ofertes es van obrir davant d’un representant de cada una de les tres empreses interessades, i no hi podia haver informació privilegiada”, afirma.

Capdevila lamenta que el litigi “perjudiqui el municipi i faci que la construcció de la planta es retardi”. En aquest sentit, ha defensat el procediment dut a terme per a l’adjudicació.

El grup d’ERC-Acord Municipal va expressar en el seu moment la seva disconformitat amb el procés i va sol.licitar la celebració d’un ple extraordinari.

TOTES LES NOTÍCIES