Polèmica a la Seu per l’anul·lació de la tradicional ‘pujada al pal’ de Sant Antoni

pal2La tradicional ‘pujada al pal’ de Sant Antoni de la Seu d’Urgell s’ha suspès enguany a instàncies del Partit Animalista-PACMA. L’Ajuntament urgellenc va rebre una carta el mateix dia de la celebració en què se sol.licitava que s’anul.lés l’activitat perquè s’hi dóna com a recompensa sis galls vius, una acció prohibida per la Llei de Protecció dels Animals catalana.

La tradició urgellenca consisteix en grimpar per un pal (abans ensabonat), ubicat al passeig Joan Brudieu, al capdamunt del qual s’hi col.loca un cistell amb un gall. El primer que aconsegueix arribar a dalt de tot, se l’endú. Des de la Confraria de Sant Antoni es defensa que es tracta d’una activitat que fa molts anys que es duu a terme en el marc de la Festivitat i que “en cap cas suposa cap maltractament”.

L’entitat ha expressat a RàdioSeu la sorpresa i indignació de tots els confrares envers la petició del Partit Animalista i ja ha avançat que l’any que ve els més joves podran gaudir de la tradició, tot i que caldrà buscar una alternativa al premi dels galls. “Ja s’ha avisat que es posarà una denúncia si no es canvia el premi”, es puntualitza.

Text i foto: Ràdio Seu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.