concursnadalLa Biblioteca Pública del Govern ha lliurat aquest dimarts els premis del 26è Concurs de contes de Nadal. En aquesta edició hi han participat 119 contes: 27 en la categoria Alevins, 59 en la categoria Infantil, 9 en la categoria Juvenil i 24 en la categoria Adults.

Els guanyadors han estat Pol Martos en categoria Alevins, Núria García en categoria Infantil, Míriam Daravano en categoria Juvenil i Jordi Trébol en categoria Adults.

El jurat, format per Sandra Lucena, Vanina Beidenägl, Alfons Codina i Olga Armengol, ha decidit en la categoria alevins declarar Finalista el conte número 26, guanyador d’un val de compra de llibres infantils per valor de 250 €, perquè és un conte on s’ha relacionat el Nadal amb la figura dels menairons, de forma ben original. El conte porta per títol Una estrella diferent i correspon a Marc Masete Josa, de 9 anys, de Canillo.

El primer premi ha estat pel conte número 20, un relat molt ben estructurat i ben resolt que destaca pel seu dinamisme. S’emporta un viatge a escollir per valor de 250 €. El conte porta per títol: Una aventura nadalenca i l’ha escrit Pol Martos Altimir, de 10 anys, de Sant Julià de Lòria.

D’altra banda el jurat ha decidit declarar finalista en la categoria infantil el conte número 43, guanyador d’un val de compra de llibres infantils per valor de 250 €, per l’emotivitat i la tendresa del relat.Es tracta de: Històries de l’àvia Antònia i és de Marta Codina, de 14 anys, d’Andorra la Vella.

El primer premi ha estat pel conte número 10, que guanya un viatge a escollir per valor de 250 euros, destaca per la seva originalitat, el dinamisme dels diàlegs i una història molt imaginativa. El conte es titula: On són els galets? i l’ha escrit Núria Garcia Segarra, d’11 anys, d’Encamp.

Pel que fa a la categoria Juvenil, el jurat ha considerat que en conjunt els treballs presentats els manca treballar i revisar la redacció i ha decidit donar un sol premi. al conte número 1, que guanya un viatge a escollir per valor de 500 euros, perquè és un relat en el qual destaca una bona redacció i el personatge principal, que té molta força. El conte es titula: Cor de gel i l’ha escrit Míriam Daravanao Ferreira, de 17 anys, de Santa Coloma.

Finalment en la categoria d’adults el jurat ha decidit nomenar dos finalistes, que s’emporten un val de compra de llibres per valor de 250 euros cadascun. Pel que fa al primer, el jurat decideix declarar finalista el conte número 15 perquè és un conte que s’emmarca en l’Andorra d’abans i que recull una relació d’amistat ben especial. És el conte titulat El dinar de Nadal i pertany a Àurea Ponsa Vidales, de Fontaneda. Pel que fa al segon, el jurat decideix declarar Finalista el conte número 22. És un retrat humorístic i esbojarrat dels pessebres actuals. El conte porta per títol Pessebre vivent i l’ha escrit Manel Gibert Vallès, d’Arans.

E primer premi ha estat pel conte número 14 que guanya un viatge a escollir per valor de 1.000 euros, que escrit amb molt dinamisme, ens presenta un punt de vista nou del tió de Nadal, ple de màgia i d’humor. El conte es titula: Enric Patou, d’ofici: venedor de troncs i l’ha escrit el Jordi Tébol Ibarz, d’Encamp.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada