Pokémon Go impacta de ple en la realitat

pokemon

Aquest estiu ha estat l’estiu de Pokémon Go. Com dubtar-ho quan hem assistit a Espanya a multitud d’imatges que ho confirmen? No ha estat gens estrany caminar per algun parc de les ciutats principals del país i trobar-nos a nombrosos joves reunits caçant els animals virtuals. De la mateixa manera alguns dels nostres amics ens han fet perdre la paciència quan hem viatjat amb ells pel seu afany incontenible de posar-se a caçar pokémons mentre estàvem menjant.

Sigui com sigui, la veritat és que aquests primers mesos de Pokémon en les nostres vides deixaran anècdotes per al record d’entre les que hem volgut rescatar l’esdevinguda al barri madrileny de Pozuelo d’Alarcón. Segons explicava a mitjans d’agost el periodista Gerardo de gust al diari digital CTXT els veïns del barri de la capital conegut per ser un dels més rics d’Espanya, han decidit que no volen Pokémon Go en els seus carrers. D’aquesta manera la comunitat de veïns va decidir pressionar Nintendo perquè esborrés tots els gimnasos existents a la zona per no haver de veure com els joves es dirigien a Pozuelo per caçar pokémons. La companyia responsable del videojoc va accedir a l’extravagant petició de la localitat i amb uns simples clics va esborrar l’activitat pokémon de la zona.

La notícia que podria assumir-se com una anècdota revela dos elements importants. En primer lloc destaca de nou l’impacte que aquest videojoc està tenint en les nostres vides “reals”, és a dir, com Pokémon Go està modificant la realitat. En segon lloc aquesta notícia ens demostra que les NNTT segueixen sense ser veritablement democràtiques servint com sempre als interessos dels que tenen diners. Els veïns de Pozuelo no volien pokémons al seu barri perquè consideraven que la visió de joves d’altres barris caminant mirant el mòbil era “perillosa”. D’aquesta manera van pressionar a Nintendo que va accedir a la petició.

Es podria pensar que hagués passat si un barri humil hagués dut a terme la mateixa petició. El resultat amb tota seguretat seria un altre molt diferent.

Per Tecnonews / AMIC