Poca assistència als cementiris amb motiu de Tots Sants, sobretot gent gran. En canvi, la tradició de comprar flors per posar a les tombes segueix ben viva.
La mort és l’element que agermana tots els sers i naturalment també els humans. Dies com el de Tots Sants serveixen perquè prenguem més consciència que tot té un final i retre homenatge als que ja no estan amb nosaltres.

Es tracta d’una tradició ben viva entre la gent més gran, i molt menys entre els joves. S’ha de ressaltar que l’assistència als cementiris no ha estat molt alta, tot i que pels padrins és una visita gairebé ineludible. “Sempre que podem, venim però en dies com avui és obligatori”, assegura una senyora.

Per la seva banda, les floristeries calculen que un 15-20% de la facturació de l’any la duen a terme durant els dies anteriors a Tots Sants i avui mateix. Tot i així també reconeixen que és, sobretot, la gent més gran qui més en compra. La florista Carme Coscullano explica que “les persones més grans en tenen molta cura” perquè “ho senten des de dins i necessiten tenir flors aquest dia”. Assumeix, però, que “potser sí que a la llarga s’anirà perdent”.

Pel que fa als autobusos que comuns com el d’Escaldes havien habilitat per portar gratuïtament la gent als cementiris no han tingut pràcticament ocupació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada