L’escultor Jaume Plensa ha presentat la seva obra 7 Poetes que s’inaugura aquest dimarts al vespre a la plaça Lídia Armengol. L’artista ha explicat que ’em fa especial il·lusió introduir un alè d’art contemporani’ a Andorra perquè ‘penso que li feia falta a aquesta ciutat’. Els set poetes formen part ‘d’un grup de poetes a tot el món creant un vincle entre ells’, però en aquest cas celebra el fet que ‘a vegades una peça neix per a un lloc o es busca el lloc per a la peça, i aquí crec que ha passat un miracle, que hem sabut trobar les dues coses’. A més, ha destacat el fet que estiguin elevats, en columnes d’una alçada de deu metres perquè ‘és un punt d’atenció per a nosaltres que caminem sempre capcots i preocupats’ i considera que és una excusa per ‘tornar a mirar cap al cel’. A més, ha indicat que els colors que il·luminen per dins els poetes estableixen ‘una cadència que es com un diàleg entre ells’.

L’obra presentada aquest dimarts per Jaume Plensa mostra les figures de set poetes, d’una mida de dos metres cada un, situades sobre columnes de deu metres. Estan col·locats a la plaça Lídia Armengol en un ordre ideat pel seu creador, Jaume Plensa, de manera que ‘estan reunits, però com amics que es coneixen molt i no cal que estiguin cara a cara’. L’artista ha explicat que es tracta de figures que formen part d’una comunitat de poetes repartits pel món creant un vincle entre ells. Tots els poetes són iguals, fets ‘a partir del meu cos, però modelat perquè es veu en la distància i, per tant, les formes s’han d’exagerar’.

En relació a la posició pensativa de tots els poetes, Plensa ha destacat el fet que ‘miren al seu interior’ perquè assenyala que ‘tenim molta bellesa al nostre interior’. Pel que fa als colors que il·luminen les escultures a la nit, ha indicat que hi ha una seqüència que va canviant i ho fa amb ‘una cadència que és com un diàleg entre ells’.

Segons Plensa, aquesta obra d’art ha volgut ‘introduir la bellesa en el dia a dia de la gent’. El fet que estiguin elevats fa que s’hagi d’aixecar la vista, i considera que això és positiu perquè ‘és un punt d’atenció per a nosaltres que caminem sempre capcots i preocupats perquè tenim problemes’. A més, assenyala que ‘necessitava verticalitat per la compressió que donen les muntanyes a la vall’. Pel que fa al fet que siguin set poetes, l’escultor ha admès que respon a la seva fixació pels números i és un tribut a les set parròquies.

L’artista ha explicat que fa vint anys que es va començar a parlar d’aquesta obra, però ha considerat positiu que hagi passat aquest temps perquè el resultat aconseguit és encara millor. Ha indicat que ‘a vegades es crea una peça per a un lloc o es busca un lloc per a la peça’. En aquest cas considera que amb l’obra 7 Poetes s’ha produït ‘un miracle, perquè hem trobat les dues coses’.

D’altra banda, l’artista, que té obres repartides per moltes ciutats de tot el món, ha manifestat que li ha fet ‘especial il·lusió’ la d’Andorra, pel fet de poder aportar al país ‘un alè d’art contemporani’ que considera que li calia. A més, pensa que amb la ubicació trobada, l’obra es pot convertir en un punt de referència de la ciutat i considera que si és així ‘haurà valgut la pena’. ‘Si la gent la fa seva, els polítics estaran encantats que es quedi’, ha conclòs.

Aquest dimarts al vespre, a les 19 hores, tindrà lloc la inauguració de l’escultura, que es podrà veure il·luminada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada