Pleguezuelos i King tornen a ser la parella guanyadora al campionat de gossos d’atura

Més de mig miler de persones s´han aplegat als planells de mereig per viure les proves del campionat de gossos d´atura. 11 pastors acompanyats pels seus animals han fet gala de la seva perícia conduint les ovelles. Josep Maria Pleguezuelos amb el gos King han repetit victòria a Canillo.

L’Scoth, el King i la Witney són alguns dels gossos que han participat en la 28è edició del concurs de gossos d’atura. Una celebració que s’ha convertit en tota una tradició per la parròquia de Canillo on els gossos i els pastors han hagut de demostrar les seves habilitats davant de més de 700 persones.

11 Pastors vinguts de França, Catalunya i el País Basc han estat els participants de la present edició. Un primer examen pels concursants format per 5 proves que s’havien de superar en un temps màxim de 6 minuts ha servit per classificar els finalistes.

Primer de tot els gossos han hagut de superar un primer trajecte pel mig de les 10 banderes on els membres del jurat marcaven aturades que els gossos complien gairebé a l’instant. La prova més complicada l’encerclament, on els gossos havien de portar el ramat d’ovelles fins a un cercle i intentar aconseguir que cap ovella en sortís.

En aquest punt una prova de nivell per als pastors, que han hagut de demostrar la seva habilitat traient l’esquella a l’ovella sense que la resta del ramat es mogués. La prova final, aconseguir conduir el ramat sencer a través de les portes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.