La Fundació ONCA ha celebrat aquest diumenge el Concert de Santa Cecília a l’Auditori Nacional d’Andorra amb motiu del 25è aniversari de l’entitat i en la que s’han vist més de 170 músics a l’escenari. A més, s’ha comptat amb l’estrena de la cantata ‘Del roc al rock passant pel barroc’, encarregada a l’autor andorrà Iñaki Rubio amb motiu d’aquest aniversari. Així ho ha confirmat el director de l’orquestra, Albert Gumí, i ha explicat que aquesta actuació ha pretès “fer un repàs divertit de la història de la música”, començant per la més primitiva, passant per altres estils com la medieval, la clàssica, la grega, la romàntica i el jazz, fins a arribar al “rock de les bruixes”, que representa l’actualitat.

El fet d’interpretar temes existents al llarg de la història de la música suposa “una formació” per als joves, ha dit Gumí, ja que s’han interpretat estils de diferents èpoques “en tres quarts d’hora”. A més, ha destacat la dificultat que suposa també “escriure per una gran orquestra de més de 170 nois i noies”. Pel que fa a la coordinació, el director ha manifestat la importància que ha tingut que tothom “faci bé la seva feina”, ja que “la música és un equip”. “Cada instrument ha d’aprendre com i quan ha de sonar per coordinar-se amb els altres” i aquest fet “suposa un gran creixement pels joves en l’àmbit musical, humà i artístic” ha finalitzat.

Per la seva banda, Rubio ha ressaltat que la seva intenció ha estat “explicar aquest recorregut de la música a partir del personatge que és la seva musa i que inspira els músics”, en referència a Euterpe i que ha interpretat l’actriu andorrana Irina Robles, guiant el públic a través de l’humor i la ironia. L’objectiu, per tant, ha estat doble, segons Rubio, “que els infants puguin entendre totes les cançons i tot el que diu la musa” i que, a la vegada, “sigui interessant pels adults”. L’autor ha manifestat que en aquest cas s’ha trobat davant de dos tipus de públics i el repte ha estat en el fet que el text es pogués “descodificar de maneres diferents per un sol públic”.

Aquest esdeveniment també ha tingut un caràcter solidari per part de la Fundació ONCA, participant en la recollida de joguines a favor de Càritas Andorrana. Els assistents han portat joguines sense embolicar adreçades a infants d’entre els 0 i els 16 anys. Aquesta iniciativa es troba emmarcada en la 26a campanya de recollida de joguines.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada