Ple a la Catedral de la Seu en la inauguració del FeMAP 2016

femap2La Catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell s’ha omplert aquest divendres per al concert inaugural del 6è Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), que s’ha estrenat amb l’espectacle ‘Vivaldi Quatre Estacions’, creació pròpia d’enguany a càrrec de músics del Pirineu i de Lleida dirigits pel violinista Joan Espina.

Al concert hi han estat convidats representants de bona part de les institucions locals d’arreu del Pirineu adherits al FeMAP, que enguany torna a créixer amb un total de 28 poblacions i 43 concerts. L’acte de benvinguda ha estat presidit per la consellera de Governació i Administracions Públiques, Meritxell Borràs, que ha elogiat el fet que s’hagi consolidat un festival de referència fora de l’àrea de Barcelona o del litoral, que concentren bona part dels grans esdeveniments culturals de l’estiu. Borràs també ha esmentat l’aportació econòmica i turística que el festival fa al Pirineu i la voluntat de seguir avançant que s’ha mostrat enguany.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha agraït la col·laboració de tots els ajuntaments, comuns, governs, entitats i patrocinadors que fan possible el FeMAP i ha recordat que la Seu va apostar des del primer any pel projecte. Batalla ha donat la benvinguda als sis municipis que s’hi incorporen i ha posat l’accent en el nou component social del festival, ja que l’organització convida entitats de les diferents poblacions participants per tal que tothom tingui accés al concerts, especialment aquells col·lectius que necessiten una atenció especial.

A la inauguració també hi ha intervingut, en representació del Departament de Cultura de la Generalitat, el director de Creació i Empreses Culturals, Quim Torrent, que ha elogiat la voluntat mostrada pels municipis, molts d’ells amb poca població fixa, per fer un festival més ambiciós i fins i tot per estendre’l a contrades veïnes com ara Andorra i l’Alta Cerdanya. Torrent ha avançat que en propers concerts hi serà present el conseller Santi Vila, que aquests dies ha estat a Washington, on ha arribat a un acord perquè Catalunya sigui el país convidat l’any 2018 a l’Smithsonian Folklife, el festival folk més important del món.

En representació dels municipis que s’incorporen al FeMAP, l’alcalde de Llívia, Elies Nova, ha destacat l’aportació que el FeMAP fa per a municipis eminentment turístics com és l’enclau cerdà, que ja compta amb una àmplia experiència en l’organització del seu propi festival de música.

El concert inaugural a la Catedral ha estat presidit per l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives. ‘Vivaldi Quatre Estacions’ també es pot veure a l’Església de Sant Domènec de Puigcerdà, aquest dissabte a les 10 de la nit, i al Teatre Municipal de Berga, diumenge a les 9 del vespre.

Text i foto: Ràdio Seu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.