play

La història no és res més que la ciència dels anys. Com a tal atorga rellevància als esdeveniments en funció de la distància que prenen respecte al nostre present. No és el mateix una cosa que va passar ahir que alguna cosa esdevingut fa vint anys. El primer està reservat al periodisme, el segon és terreny per a la història.

La indústria del videojoc ja no és un sector menor ni tampoc en els seus inicis. Fa molts anys que existeixen videojocs, però, podem parlar de dues dècades des de la qual ha estat reconeguda com a segona edat d’or de la tecnologia més recreativa.

El 3 de desembre de 1994, sortia al mercat la primera PlayStation al Japó. Ara resulta fins i tot divertit que aquesta primera consola creada per Ken Kutaragi, no tingués el suport dels directius de Sony. Després de les primeres xifres de vendes, va quedar demostrat l’èxit del producte que va aconseguir un total de 102.490.000 de vendes a tot el món fins a la seva descatalogació el 2005.

PlayStation va ser la plataforma per a la qual es van gestar algunes de les sagues de videojocs més premiats de tots els temps. Títols com Tekken, Final Fantasy, Crash Bandicoot o Metall Gear Solid van aconseguir posar el llistó molt alt i competir amb l’etern rival i la seva Nintendo 65.

En resum, el temps passa i el que consideràvem present es converteix en passat que els historiadors tractaran algun dia.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada