Oz, Un Mundo de Fantasía. Sam Raimi. EUA. 2012

L’argument:

Oscar Diggs, un mag de circ de dubtosa reputació, abandona Kansas i acaba al brillant món d’Oz. Allà es convenç que tot serà fama i fortuna. Però quan tres bruixes d’aquella terra comencen a dubtar de la seva categoria, comencen els problemes.

Diagnòstic:

Al director de la saga Spiderman, Sam Raimi, la Disney li va encarregar que els fes una pel·lícula ambientada en el món d’Oz. I això, sense cap dubte, és el que els ha fet el director de Posesión Infernal. Raimi deixa enrere tota característica de la seva filmografia, més gore, per endinsar-se en una joguina que li vol servir a la companyia de Mickey Mouse com a clàssic per programar en els seus canals els diumenges a la tarda. Aquesta última afirmació no és, en cap cas, negativa. Revoluciona el panorama de les superproduccions per a tota la família? No. Però ja des dels títols de crèdit inicials, ‘Oz, un Mundo de fantasía’ agafa la mitologia de l’obra original de L. Frank Baum i de la seva coneguda versió cinematogràfica per construir un conte nou, de bons i dolents, amb els ingredients perfectes per convertir-se en un d’aquells clàssics que, per entendre’ns, vénen “de gust” una tarda freda d’hivern.

Un conte escapista a un món màgic que, també en la tradició més Disney, té els seus moments foscos, aquells que els més petits de la casa recordaran amb una barreja de por i fascinació. En aquest cas, per exemple, la visita al poble de ceràmica o la “revelació” de la bruixa dolenta de l’original. Al capdavant de tota aquesta aventura, hi ha un James Franco fent de James Franco. Al seu costat, tres belleses de provada eficàcia que han decidit passar-ho bé en aquesta aventura. Les tres bruixes es complementen i, així, l’exageració ‘clàssica’ de Mila Kunis i Rachel Weisz es compensa amb la serena interpretació d’una Michelle Williams radiant.

Per Albert R. Dot / El Tot Mataró i Maresme · Cugat Comas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada