Plantada d’arbres i tallers a la Seu amb motiu del Dia Forestal Mundial

arbres-seuEls alumnes de cicle superior dels centres educatius de la Seu d’Urgell i Castellciutat s’han trobat aquest divendres al parc de l’Horta del Valira per celebrar el Dia Forestal Mundial amb un seguit d’activitats de caire mediambiental.

Durant el matí, acompanyats dels seus mestres, han realitzat jocs i tallers variats centrats en l’aprofitament de la resina d’ametller per elaborar pega, el coneixement de la flora del Parc del Valira, nocions de civisme i respecte envers l’entorn, a més del coneixement de la fauna pirinenca i de la conservació sostenible del bosc.

La trobada ha acabat amb la plantada conjunta d’arbres, als que s’ha etiquetat amb el seu nom i el de l’escola que els ha plantat. Com a cloenda, i per participar en la celebració del Dia mundial de la Poesia, s’han regat simbòlicament els arbres amb un poema relacionat amb la natura. Aquest any s’ha escollit Arbre solitari, de la poetessa Joana Raspall.

Aquesta activitat s’emmarca en el Pla Comarcal de Dinàmica Educativa. Els responsables dels diferents tallers han estat Enric Esteve, els tècnics de l’Arxiu Comarcal, els tècnics de la brigada de Jardineria de l’Ajuntament i l’alumnat de l’Escola Agrària del Pirineu, coordinats pel Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya.