Pirinenca de Serveis té a prova el seu primer camió 100% elèctric

El camió 100% elèctric que Pirinenca de Serveis té a prova (empresa)
El camió 100% elèctric que Pirinenca de Serveis té a prova (empresa)

En un pas significatiu cap a un futur més sostenible, Pirinenca de Serveis s’encamina cap a la modernització de mobilitat amb la introducció d’un camió elèctric innovador, que hores d’ara es troba en fase de prova. “Una iniciativa que representa un punt d’inflexió contra el canvi climàtic, reforçant així els valors de l’empresa”.

Es tracta d’un camió elèctric que ofereix una alternativa ecològica als vehicles de combustible tradicionals i serveix com a demostració de la tecnologia d’avantguarda en l’àmbit de la mobilitat per tal de reduir emissions de CO2 a l’atmosfera i l’impacte acústic.  

Actualment el camió està fent una prova que finalitzarà el 8 de març amb una ruta definida a gran part de les parròquies del país, incloent-hi el sector del Pas de la Casa. L’objectiu és avaluar el seu funcionament en diferents entorns i veure si aquest tipus de vehicle s’adapta a les condicions del país i disposa d’autonomia suficient per a introduir-lo a la flota de l’entitat. Tal com ha destacat Josep Gómez, gerent de Pirinenca de Serveis, “és una tecnologia molt canviant i hem de ser capaços d’adaptar-nos a totes les condicions actuals. La prova pilot permet conèixer si és apte o no”. En la prova, es tenen en compte aspectes com l’autonomia i el consum.

Fins ara, només es comptava amb vehicles elèctrics de manteniment o d’inspecció. La intenció de Pirinenca de Serveis és sumar a la seva flota 30 vehicles d’aquest camió elèctric. Vanessa Carrascosa, portaveu de la Comissió de Seguiment del servei de recollida de residus, destaca que “la missió és poder complir amb els objectius de sostenibilitat establerts per les administracions, com la reducció de la generació de gasos d’efecte hivernacle i reducció de la contaminació acústica, etc”.

“L’acollida d’aquest camió elèctric en prova és un testimoni del compromís de Pirinenca de Serveis amb la innovació i el progrés, mentre continua liderant el camí cap a un futur més net i més saludable per a les generacions futures”.Més sobre Pirinenca de Serveis

“La companyia Pirinenca de Serveis desenvolupa la seva activitat en el sector residus amb vocació de servei públic vers les administracions. També gestiona recollides selectives, transport, tractament i exportació de residus per a particulars i empreses”, assenyalen des de l’empresa.

TOTES LES NOTÍCIES