joc trons

L’estrena de Joc de Trons és en si mateix tot un esdeveniment. Els fans esperen ansiosos l’inici de les noves temporades i rara és l’ocasió en què es defraudin.

Es tracta d’un fenomen televisiu que en el transcurs dels anys, també s’ha convertit en un esdeveniment tecnològic. Més enllà del que dóna de parlar la sèrie en les xarxes socials, els capítols de Joc de Trons també tenen a veure amb la pirateria.

Si cal, aquesta vegada el volum de descàrregues il·legals ha estat més impactant. Encara no se sap com però 4 capítols de la cinquena temporada del serial, van aparèixer descarregables a la xarxa el dia de l’estrena mundial de Joc de Trons; estrena mundial en més de 170 països que la cadena havia dissenyat perquè les descàrregues es minimitzessin. En tan sols unes poques hores aquests capítols van ser descarregats per 100.000 usuaris. La hipòtesi que de moment sembla més plausible és que aquests primers 4 capítols, que així mateix HBO va manar als periodistes abans de l’estrena, podrien haver estat penjats per un crític televisiu desconsiderat.

En un altre ordre de coses, també hi va haver polèmica entre HBO i Twitter. A través de la xarxa social de l’ocell i el seu nou servei de vídeos streaming, Periscope, nombrosos usuaris van poder retransmetre la sèrie de forma il·legal. La cadena ha demanat explicacions a la signatura de microblogging i aquesta segona ha respost esborrant els continguts i prenent mesures contra els usuaris que van infringir les normes.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada