pipesAntioxidants, d’entre els quals vitamina E, minerals(seleni, també ferro, zinc i magnesi i calci) i greixos beneficiosos són alguns dels components saludables de les pipes de gira-sol.

25 grams pelades i 50 grams sense pelar podrien ser una mesura indicada per al consum de pipes i correspondria a unes 150 calories, uns 10 grams saludables de greixos insaturats i una quantitat de fibra que rondaria el gram i mig.

Si hem de consumir pipes no estaria malament pesar-les abans de consumir-les, ja que del contrari per a algunes persones és difícil posar un punt i final al seu consum. No cal dir que un excés de pipes, com el que sol passar amb la rest ade fruits secs, equival a un excés de calories, circumstància que amaga les grans qualitats nutricionals d’aquests aliments.

El contingut en minerals de les pipes de gira-sol, especialment de potassi i de magnesi, les fan un aliment indicat per als esportistes, que tenen una despesa important d’aquests dos components.

Parlant també dels minerals, el fòsfor i el magnesi repercuteixen en el bonfuncionament del cervell, mentre que el calci és bo per a la nostra estructura esquèletica.

En relació amb la vitamina E, destaca pel seu poder antioxidant, però també nutritiu de la pell i repercuteix directament en l’elasticitat. Aquestes qualitats de les pipes de gira-sol estan condicionades al fet de consumir-les sense sal. Si s’opta per aquesta opció, cal saber que un excés de sal en la nostra dieta està relacionat amb retencions de líquid, excés de pes i hipertensió.

Les pipes de gira-sol les podem consumir soles o formant part de plats com, per exemple, en amanides.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada