Hi ha algunes pintures especials per repel·lir els insectes. Aquestes pintures contenen unes partícules insecticides contra mosquits, mosques, formigues o paneroles, i funcionen per contacte, però no són tòxiques ni perjudicials per a les persones ni per als animals domèstics. És possible trobar-les amb color o incolores. Algunes són monocapa, i es poden aplicar tant a l’interior com a l’exterior de casa.

En aplicar-les és possible que facin olor d’insecticida, però desapareix quan marxa l’olor de pintura o quan aquesta s’asseca.Algunes poden durar diversos anys, tot depèn de les seves característiques, però, en general, cal renovar la seva aplicació regularment.

En cas contrari, seran menys efectives contra insectes, fongs i àcars de mida microscòpica però que habiten en parets i sostres. A l’hora d’aplicar-les s’ha de tenir l’habitació ben ventilada, no s’han de pintar superfícies sobre les quals s’hagin de manipular aliments i convé deixar passar almenys 12 hores abans de tornar a entrar a l’estança.

És important seguir sempre les instruccions del fabricant que apareixen en l’etiqueta de l’envàs i comprovar que aquests productes compleixin amb la Directiva Europea de Biocides per no perjudicar la salut de les persones.

Per Redacció / Tot Sant Cugat