pintatL’excap de Govern, Albert Pintat, considera que Andorra hauria d’integrar-se plenament a la Unió Europea abans que signar un mal acord d’associació. Pintat ha criticat, avui, a Ràdio Nacional, la futura implantació de l’impost sobre la renda. Considera que aplicar-lo als residents passius serà contraproduent per a l’economia del país.

Albert Pintat es mostra partidari que Andorra s’integri a la Unió Europea com a membre de ple dret. Això, si no s’assoleix un bon acord d’associació a l’espai econòmic europeu. “Per fer un mal tracte, més val no fer-ho”, ha dit l’excap de Govern. Ser un estat membre de la Unió permetria, segons Pintat, competir en igualtat de condicions. Afegeix que haver d’assumir el cabal comunitari no suposaria un problema més enllà del que ja hi ha amb el desplegament de l’acord monetari i del que implicaria un acord d’associació.

L’excap de Govern creu que aplicar el futur IRPF als residents fiscals serà una imprudència greu per a l’economia del país. És un ampli col·lectiu de persones, segons Pintat unes 5.000, que “viuen aquí per la seva opacitat fiscal” i creu que aplicar aquesta llei “que els canvia completament el seu paisatge fiscal” és “una imprudència molt gran”. Albert Pintat defensa que en cas que s’apliqui l’IRPF als residents passius, s’apliqui sense retroactivitat.

En relació a l’obertura econòmica, l’excap de Govern creu que el procés encara no s’ha engegat i que Andorra ha de ser hàbil per incentivar la implantació de multinacionals atretes pels atractius fiscals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada