La plaça dels Oms de la capital alturgellenca tornarà a ser demà dimecres, 27 d’agost, a les deu de la nit, l’escenari d’un tastet del millor Picurt amb la projecció de 8 curts que es van presentar en la vuitena edició d’aquesta Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus celebrada el passat mes de juny a Artedó i a la Seu d’Urgell.

En aquesta sessió, inclosa en el programa de la Festa Major 2014, es projectaran documentals i curtmetratges de la darrera edició de PICURT. Les projeccions seran: Noticiario No-DO (3′); Pobles de l’Alt Urgell (15′), de Leo Abecasis; Organyà life style (10′), del Club Parapent Pirenaic; Agustí (20′), d’Albert Galindo; A peu pels camins del cançoner en imatges (7′), d’Artur Blasco i Toni Lombarte; Manos rebeldes de roble joven (5′), d’Anna Carmona; Aransa (5′), de Maurice Vincent; i Primer motocròs a Oliana (8′), d’Antoni Majoral.

Els continguts

Noticiario No-DO (3′) són dos fragments del NO-DO anomenats “Abandó dels pobles del Pirineu” i “Kayak II Setmana Internacional de Piragüisme a la Seu d’Urgell”.

Pobles de l’Alt Urgell (15′) de Leo Abecasis és un recull de fotografies panoràmiques de tots els pobles de l’Alt Urgell presentats de forma audiovisual amb música arreglada amb sons del Pirineu.

Organyà life style (10′) de Vesco Orcharov que explica la vida de la comunitat de parapent acrobàtic compartint l’estiu i la vida a Organyà.

Agustí (20′), d’Albert Galindo és una producció pròpia de PICURT. El curt ens explica la vida d’un nen en un entorn rural que viu en dos mons paral·lels: l’escola i la casa de pagès.

Precisament Albert Galindo es troba aquests dies al Film Festival della Lessinia, Bosco ChieSanova (Itàlia), únic festival cinematogràfic internacional dedicat exclusivament a la muntanya. Galindo pren part com a membre del jurat d’aquest certament italià en representació de PICURT.

A peu pels camins del cançoner en imatges (7′), d’Artur Blasco i Toni Lombarte, és un treball de camp per tot el Pirineu català. Una selecció d’imatges d’alguns dels cantadors i cantadores de les nostres valls que Artur Blasco ha enregistrat. Un muntatge audiovisual que ha treballat conjuntament amb el tècnic Toni Lombarte.

Manos rebeldes de roble joven (5′), d’Anna Carmona, 29 anys del Sud d’Amèrica al nord dels Pirineus. Portant als seus peus prudents primaveres, cavant solcs de patates i choclo. Sequeres i pedregades, i sempre mirant a les altures.

Aransa (5′), rodat per Maurice Vincent, que exercia a l’època com a corresponsal a Andorra. A partir d’una excursió familiar gaudim d’una entranyable i nostàlgica visió d’Aransa i la vida del poble a mitjans dels anys 50.

Primer motocròs a Oliana (8′), d’Antoni Majoral, es tracta dels pocs enregistraments sobre els inicis de l’activitat del motocròs a Oliana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada