Durant cinc dies consecutius -del 24 al 28 juny- això és el que es podrà veure al Pirineu, a cavall entre els pobles d’Artedó i La Seu d’Urgell. La Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus-PICURT 2014, que aquesta any celebra la vuitena edició, s’ha convertit en un finestra de caire internacionl del millors documentals, curtmetratges i pel.lícules, on el comú denominador és la muntanya, els seus valors, les persones, la seva filosifia de vida, la riquesa paisagística, cultural i esportiva.

Aquest any s’hi presenyen gairebé 60 obres de 21 països diferents -Suïssa, Argentina, Itàlia, Alemanya…- que es repartiran en deu seccions: Cinema Recuperat, Ecologia, Pirineus, Altres Muntanyes, Joves Creadors…

L’èxit de PICURT es basa amb què la majoria de treballs que s’hi presenten han estat premiats en altres festivals internacionals -on la mutanya també és l’element d’unió. A Espanya es l’única Mostra de Cinema de Muntanya d’aquestes característiques. També a Catalunya, perquè el festival de cinema que es fa a Torelló és esportiu exclusivament.
Entre les convidats aquest any hi ha el cineasta Francesc Betriu que s’encarregarà de fer l’acte inagural el 24 de juny amv la projecció de “Rèquiem por un campesion español”, l’alpinista Araceli Segarra, el millor parapentista del món, Horacio Llorens….

Quan es parla de PICURT no es pot entendre sense fer menció a l’oportunitat que es dona als joves creadors del seté art. Aquí tenen l’oportunitat de presentar les seves obres, també relacionades amb la mutanya que difícilment podrien projectar en un altre espai. En l’apartat de producció pròpia aquesta any es presenta “AGUSTÍ” un llança a favor de la conservació de la ramaderia sobretot de les petites explotacions.
Tot plegat sota la mirada d’un nen de 13 anys que vol continuar amb la tradició de la seva família.

De fet el dissabte 28 de juny, dia en què es posa el colofó final a la mostra, es tradició cuinar una vaca sencera de la raça bruneta dels Pirineus al poble d’Artedó. On en un gran carpa s’hi presenten algunes de les obres d’aquestes joves creadors, entre altres produccions premiades als Festivals de Trento, Della Lessinia i de l’Argentina….
En definitiva cinc dies pels amants del cinema menys comercial que no us podeu perder i que sovint queda amagat per les grans producciones.

(Text: PICURT)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada