Peus que somriuen al bon temps

Arriba el moment de desprendre’ns de mitjons i botes i deixar al descobert els nostres peus, però… horror! dureses, talons esquerdats, pell resseca, ungles groguenques… sense comptar amb les ampolles que segur que apareixeran amb el primer canvi de calçat… T’oferim algunes pistes perquè els teus peus els somriguin al bon temps.

L’expressió popular “és com una pedra a la sabata” defineix a la perfecció com pot arribar a molestar els diferents problemes que afecten els peus i com pot arribar a influir no només en el nostre humor sinó també en la nostra salut. Per evitar-los, la millor inversió és, sens dubte, unes bones sabates i unes cures bàsiques dels peus. Avui compartim amb tu alguns consells que ens ha ofert la firma de productes per a la cura dels peus Dr. Scholl…

 

 Talons esquerdats

Els talons esquerdats apareixen per diversos factors externs, com l’ús de calçat inadequat, pressió excessiva en els talons, canvis de temperatura…, però també per factors fisiològics com malalties a la pell, estrès, etc.

Com prevenir-ho: fent una cura regular dels peus: exfoliant-los dues vegades per setmana per eliminar la pell morta i mantenir la pell hidratada diàriament.

Per alleujar: cremes específiques per a talons esquerdats i llimes.

 

Calls

Es produeixen per un excés de creixement de la capa còrnia causa de la fricció o sobrecàrrega contínua. Poden arribar a ser molt dolorosos. Apareixen sobre els dits, a la punta o a la planta.

Com prevenir: és important eliminar la causa de pressió o fricció.

Per alleujar: apòsits, protectors de dits i pegats protectors.

 

Duresa

Són fragments de pell dura i engrossida que produeixen dolor i sensació de cremor per la pressió de les fibres nervioses.

Com prevenir: usant sabates adequades que no pressionin el peu i realitzant una cura regular dels peus. Exfoliar per eliminar la pell morta almenys 2 vegades per setmana i mantenir la pell hidratada diàriament.

Per alleujar: llima per durícies i dureses. Coixinets plantars. Pegats protectors de dureses. Pedra antidureses.

 

Pell seca

La pell de la planta del peu pot anar patint pèrdues d’aigua que fan que es deshidrati i, com a resultat, la pell es torna aspra, seca i més vulnerable a infeccions.

Com prevenir: fent una cura diària dels peus, hidratant amb una crema formulada específicament per a la pell del peu.

Per alleujar: amb cremes hidratants de diversa intensitat i riquesa.

 

Peus cansats

El cansament o ardor als peus és degut a un sobreesforç físic, a la calor o l’ús d’una sabata inadequat. Els problemes circulatoris poden causar sensació de peus inflats o cansats.

Com prevenir: utilitzant una sabata adequada que no pressioni el peu, fent banys d’aigua freda, calenta i finalment freda (temperatura ambient).

Per alleujar: les cremes desfatigants o per a peus cansats, formulades amb mentol, aporten alleujament i frescor.

 

Pudor i sudoració

Les plantes dels peus alberguen una enorme quantitat i varietat de bacteris. Aquestes en descompondre la suor produeixen les substàncies que provoquen la mala olor.

Com prevenir: realitzant una higiene adequada i un meticulós assecat del peu. Portant mitjons de fibres naturals i canviant diàriament. Ventilar el calçat per eliminar la humitat. En cas d’utilitzar sabatilles d’esport és convenient alternar el seu ús.

Per alleujar: usant productes que ataquin eficaçment la pudor i pols absorbents.

 

Manca de confort

 

El dolor i cansament de la planta del peu és degut, principalment, al calçat. Hi ha una immensa varietat de formes i mides del peu, i les diverses maneres de caminar, pel que és difícil que aquests s’adaptin correctament.

Com prevenir: col·locant a la sabata un encoixinat tou i suau que proporcioni confort i relaxi el peu adolorit i cansat.

Per alleujar: miniplantilles de gel de diferent tipus.

 

Ampolles

Són degudes a una fricció o fregament continuats, especialment quan es produeix un canvi en els hàbits d’ús del calçat (sabates noves, no portar mitges o mitjons, un defecte en la pròpia sabata…)

Com prevenir: assegura’t que les sabates s’ajusten correctament (1 cm més llarg que el peu) i que no pressioni.

Per alleujar: si la sabata frega cal protegir la zona amb un apòsit adequat i, si pot ser, específic per a ampolles molt millor.

 

Ungles descolorides o dures

La decoloració de les ungles és causada per la pressió del calçat, el pas del temps o l’ús d’esmalts. Les ungles també es poden endurir per la pressió i fricció del calçat, l’edat, malalties o per una malnutrició.

Com prevenir: per evitar que perdin el seu color i s’endureixin cal intentar no ser agressius amb l’ús d’esmalts i acetones, i mantenir-les hidratades i protegides.

Per alleujar: productes específics per a ungles descolorides i crema reblandecedora de les ungles.

 

La salut també està als teus peus

– Sabies que durant la nostra vida vam arribar a caminar uns 200.000 km, el que equival a quatre voltes al món? Tenir cura dels peus és per tant una qüestió de salut, ja que són l’únic punt de suport sobre el qual es manté l’equilibri de tot el cos.

– Els fongs són enemics microscòpics que s’instal•len preferentment en els focus d’humitat constant. Evitar contagis a la piscina o sauna protegint els teus peus amb sandàlies esportives. Si han fet la seva aparició cal anar al podòleg o dermatòleg per eradicar-los.

– Els banys freds activen la circulació mentre que els temperats són tonificants. Tots dos contribueixen a la salut dels teus peus i suposen un gran alleujament, sobretot després de dures jornades de treball o d’activitat esportiva.

 

 Algunes propostes per a la cura dels teus peus…

-Tractament express calls 2 en 1, de Dr. Scholl. Producte amb forma de llapis que conté en un dels seus extrems 1 llima exfoliant i, en l’altre, el líquid avançat que farà desaparèixer el call. És una forma revolucionària i ràpida per tractar les durícies fins a l’arrel en només cinc dies. El seu preu: 11,85 €

-Softening foot estic Nails Hands Feet, de Douglas. Una solució en format stick que ajuda a reduir les durícies i les dureses fins aconseguir la seva total dissolució. Components com la urea, l’al•lantoïna i el Pantenol ataquen les dureses d’arrel i ajuden a la seva total eliminació. El seu preu: 8.95 €

-Crema peus antiesquerdes, de Viadol. Crema amb un alt contingut d’urea que reforça el poder hidratant i ajuda a la reparació intensiva dels peus secs, esquerdats i aspres, millorant el seu aspecte. El seu preu: 8,56 € / 75ml

-Crema dureses, de Saltratos. Crema amb una fórmula hidratant, suavitzant i amb un component àcid que estova les zones endurides i permet reduir les dureses així com la prevenció de la seva aparició. El seu preu: 8,80 € / 50ml

-Crema per als peus ultra-reconfortant, de Nuxe. Crema amb una fórmula composta en un 86,4%, per ingredients d’origen natural que ajuda a reduir, calmar i reparar la pell seca o malmesa dels peus. Permet una hidratació les 24 hores del dia. El seu preu: 14.00 € / 75ml

-Idrosi XL gel antitranspirant, de Repavar. Gel que actua contra l’excés de sudoració aplicable en tot tipus de pells perquè respecta el pH fins i tot de les més sensibles. També es pot aplicar en aixelles, mans i fins i tot a la cara. El seu preu: 13,20 € / Monodosi de 2ml

-Escafonia Solemate, de Tweezerman. Un doble kit que inclou tot el necessari per llimar i suavitzar els peus. Conté una micro llima que elimina els calls i la pell rugosa i un rascador que serveix per deixar la pell llisa. El seu preu: 23.00 €

-Aqua block, de Salvelox. Apòsits impermeables que acceleren el procés de curació i per tant redueixen el risc de contraure bacteris o el desenvolupament de cicatrius. Dissenyats per tenir una adaptació perfecta, impermeable, flexible i transparent. El seu preu: 2,47 € / 12ud

-Set de manicura i pedicura MPE-60 ELLE, de Beurer. Un set que inclou nou accessoris de punta de safir per arreglar les ungles de forma fàcil i ràpida. Els accessoris permeten eliminar la pell seca, allisar, polir, eliminar dureses i llimar.

-Micro-Pedi, de Emjoi. Dispositiu que t’ofereix la possibilitat de realitzar una pedicura professional a casa teva. Disposa de dos corrons per a diferents tipus de pells i en passar per la zona afectada s’eliminen de forma mecànica les durícies, callositats i pells mortes de les plantes i talons. El seu preu: 49,95 €

 

Molt important

– Exfolia sempre en sec els teus peus. Pots repetir l’exfoliació un parell de vegades per setmana.

– Després de la dutxa extrema la cura per assecar perfectament la planta i l’espai interdigital.

– Quan els peus estan totalment secs, s’aplica una bona crema hidratant. Aquesta cura ha de ser diària.

Per Belleza Activa / ACPG – Redacció