Els quatre grups aspirants al casino que han demanat la nul·litat de tot l’expedient manifesten la petició d’empara al Govern, perquè suspengui cautelarment l’atorgament de la llicència per a l’explotació a l’empresa Jocs S.A, fins a la resolució definitiva dels cinc recursos presentats. El proper dia 29 acaba el termini d’instrucció de l’expedient i el Govern ha d’anunciar la resolució dels cinc recursos presentants pels grups internacionals.

En primer lloc, demanen aquesta suspensió en defensa de l’interès general. Per una banda, per les conseqüències jurídiques de la manca de suspensió que poden suposar indemnitzacions milionàries, i per altra banda, perquè pot soscavar la imatge internacional del país en el marc de la seva obertura econòmica, perjudicant la seva credibilitat i la confiança d’inversors internacionals en la seguretat jurídica del Principat. En segon lloc, també demanen suspendre l’acte impugnat, ja que la continuació pertinaç de l’execució de l’acte, obviant l’existència dels recursos encara pendents de resolució, tindria conseqüències de difícil o impossible reparació.

La sol·licitud de suspensió ve emparada especialment pel contingut tant de l’article 84 de la Llei 37/2014, d’11 de desembre de Regulació dels jocs d’atzar, com de l’article 129 del Codi de l’Administració, els quals estableixen que es pot decretar la suspensió de l’acte impugnat, sempre que l’execució de l’acte recorregut pogués causar perjudicis d’impossible o de difícil reparació, o que l’acte s’impugni per les causes de nul·litat de Ple Dret.

Per tot, els recurrents coincideixen en el fet que les greus irregularitats denunciades en els recursos, fonamenten la demanda de paralització immediata de totes les actuacions de l’adjudicació i no s’incorri, per prudència i per responsabilitat política, a silenciar els errors evidenciats en el transcurs del concurs internacional.

S’ha de mencionar especialment, que dels cinc recursos interposats, quatre demanen la nul·litat radical i de Ple Dret de l’expedient, i es fa expressa reserva de demanar tots els danys i perjudicis que es produeixin per aquesta actuació de l’Administració convocant, pel que creuen convenient procedir a la suspensió de l’adjudicació fins a la resolució definitiva dels recursos esmentats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada