Perugia

Situació
Capital de la regió d’Umbria, a prop del riu Tíber, la ciutat de Perugia està situada en el centre de la península itàlica

Població
Prop de 170.000 habitants.

Curiositats
Un dels productes més importants de la ciutat és la xocolata. En aquest sentit, cada mes d’octubre s’organitza una fira anual dedicada a aquest popular aliment.

Clima
A Perugia es gaudeix d’un clima temperat mediterrani però continentalitza, atès que la ciutat està situada sobre un turó, a 500 metres sobre el mar.

Gastronomia
Els vins de la zona d’Umbria gaudeixen d’una excel·lent reputació.

Una estada a la província i a la ciutat de Perugia significa traslladar-nos a temps medievals, entre palaus, castells i fortaleses. La ciutat està ubicada sobre un turó i nvoltada de dos muralles, una d’exterior medieval, amb portes com la del Cassero de Porta Sant’Angelo i una de més interior d’origen etrusc.

De l’època romana a Perugia també hi ha vestigis com el fòrum, la porta Marzia, l’anfiteatre romà, les termes i el mausoleu de sota el campanar de Sant Pere. Però són especialment els vestigis medievals els que prenen rellevància a Perugia. De fet, el casc antic es pot considerar un veritable burg medieval i, en efecte, un dels més bonics d’Itàlia.

Des de l’accés de la Porta de Sant Pere és destacable la Basílica de San Domenico, amb interessants i preuades obres d’artistes locals. Al voltant, els claustres i el convent acullen actualment el Museu Arqueològic Nacional d’Umbria.

Un altre dels punts destacats és la plaça de Matteotti, que inclou el palau del segle XV de la Universitat Vella i el Palau del Capità del poble.

Ben a prop, trobem la popular plaça del IV de Novembre, punt de reunió, amb l’elegantíssima Font Major, obra escultòrica de Giovanni i Nicola Pisano. El conjunt el completa el Palau dels Priors (s. XIII-XIV), que és la seu de la Galeria Nacional d’Umbria, amb una importantíssima col·lecció d’obres.

També cal destacar la Catedral de Sant Llorenç, una de les cares dels quals dóna a la plaça Danti i una altra a la plaça IV de Novembre.

En una estada a Perugia podem aprofitar per visitar la localitat d’Assís, que s’inclou en la llista de llocs amb història per visitar de la Unesco i que és punt d’arribada de pelegrins.

Per El Tot Granollers / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.