danjon-forneDiverses personalitats d’Andorra han lamentat, aquest dissabte, la pèrdua de l’històric locutor de Ràdio Andorra i periodista de Sud Ràdio, William Danjon Dieudonné, que ha mort aquesta matinada als 89 anys. Persones que el coneixien bé i que hi han tingut relació personal i professional han lamentat la seva mort i han destacat que era ‘un bon amic del país’ i que va destacar pels seus amplis coneixements i per ser una persona molt culta.

L’excap de Govern Marc Forné ha recordat a William Danjon com un ‘bon amic del país’, i n’ha destacat que ‘parlant moltes llengües es va adaptar molt a Andorra, la va estimar molt i sempre la va defensar’. Ha subratllat que com a periodista, els articles de Danjon ‘sempre pensaven primer en el país i després en les persones’, i ha afegit que ‘sobretot quan algú de fora atacava el país, ell el defensava des de dins. Era un home admirable en aquest aspecte’. Per això ha assegurat que ‘el trobarem a faltar’.

Per la seva banda, el periodista i exdirector de Ràdio Andorra, Gualbert Osorio, també ha manifestat el seu condol i ha destacat les virtuts de Danjon, tant a nivell professional com personal. Ha expressat que ‘era un home amb molta educació i amb una cultura molt extensa i uns coneixements de la política europea molt amplis. Era una persona molt culta’. A més ha alabat que tot i tenir 89 anys i estar jubilat des de feia temps, seguia actiu i fent tasques de periodisme.

Actualment William Danjon continuava anant cada dia al Diari d’Andorra on hi treballava des de feia gairebé vint anys. El director general del rotatiu, Ignasi de Planell, ha explicat que ‘va entrar gairebé al principi del diari, i s’encarregava de la secció de cultura’ i que en l’actualitat, tot i que ja tenia 89 anys ‘seguia venint cada dia al diari. Li agradava estar amb nosaltres i sortir de la residència i estar amb gent més jove’.

Així, De Planell ha destacat que des que Danjon va començar a treballar al rotatiu hi havia aportat els seus coneixements del país, perquè coneixia a molta gent, i ‘gairebé tothom el coneixia a ell’. A més, des de la vessant més humana, el director general del Diari d’Andorra ha destacat que ‘Danjon era part del diari’, que ‘era un personatge molt peculiar, amb molts coneixements i inquietuds’.

Foto:William Danjon a l’edat de 80 anys és rebut pel cap de Govern d’aleshores, Marc Forné, en motiu del cinquantè aniversari de la comunitat Baha’i a Andorra. [Imatge del web Aquí Ràdio Andorra]