Perquè es produeixen més embussos quan plou?

Conduir sota la pluja pot convertir-se a vegades en un risc, però també en un veritable problema i més quan hem d’anar en cotxe a la feina i ens veiem atrapats a meitat d’un embús.

Potser pugueu arribar a pensar que el motiu pel qual es produeixen aquests embussos és que la pluja fa que circulem molt més lents, i encara que això és cert, no és l’únic motiu.

La pluja provoca embussos principalment a causa del fet que hi ha una major afluència de cotxes. La gent acostumada a anar a peu o en transport públic, opta per treure el cotxe quan arriba una forta tempesta, la qual cosa provoca que hi hagi molts més cotxes circulant en carretera i, per això, que es provoquin llargues cues de cotxes.

La velocitat és un altre factor del perquè quan plou hi ha més embussos, ja que els vehicles acostumen a anar molt més lents fent que es generi un embús i més en els punts d’entrada i sortida a les ciutats o si estem arribant a un peatge. Aquesta reducció de velocitat no es deu només al fet que la visibilitat és menor, sinó que, a més, pot ser que l’asfalt estigui relliscós i per culpa de córrer, acabem tenint o provocant un accident.

A aquests dos motius li afegim a més que a vegades amb la pluja fallen algunes infraestructures: quantes vegades heu estat a la carretera sota la pluja i s’han trencat els semàfors?

Amb els embussos i la pluja la principal recomanació és prendre-s’ho amb paciència i tranquil·litat i sobretot no arriscar corrent.