Pérez, 36è al gegant FIS de Funaesdalen

Avui s’ha disputat el segon gegant FIS de l’estació sueca de Funaesdalen. Albert Pérez ha estat el millor de l’equip andorrà, amb la 36a posició.

Pérez ha marcat un crono de 2.01.05, a 4.96 del vencedor, l’alemany Fabian Gratz (1.56.09), i amb 57.02 (té 59.46 en l’última llista de la FIS). Pérez sortia amb el dorsal 62.

En la 39a posició ha finalitzat, amb el dorsal 77, Bartomeu Gabriel, que ha fet un temps de 2.02.04, a 5.95 i amb 65.38 punts, quan en té 118.48 en l’última llista de la FIS.

Amb el dorsal 80, Albert Torres ha acabat 46è amb 2.04.73, a 8.64 marcant 88.09 punts FIS. 47è ha estat Joaquim Rodríguez, amb el dorsal 64, amb un temps de 2.05.00, a 8.91, i amb 90.37 punts. En la 50a posició ha finalitzat Xavier Cornella (dorsal 83), amb 2.05.65, a 9.56 i amb 95.85 punts, mentre que Nicolàs Castro ha estat 52è (dorsal 73) amb 2.07.34, a 11.25 i amb 110.12 punts FIS.

Esteve i Vila progressen a les FIS de Gaalaa

Irineu Esteve i Carola Vila han tornat a competir avui a Gaalaa, a Noruega, en sengles proves FIS.

Irineu Esteve ha competit en la prova absoluta de 15km i ha finalitzat en la 24a posició en una cursa amb 165 competidors. L’andorrà ha acabat amb un temps de 41.05,3, a 1.42,2 del guanyador, el noruec Mattis Stenshagen, que ha acabat amb 39.23,1.

L’esquiador de la FAE marcava el 20è temps en el km 2,5, però en el 5 era el 33è a 44 segons del millor registre. A partir d’aquí ha anat millorant: 23è al km 7,5, posició que mantenia en el km 10; en el km 12,5 se situava 17è a 1.17,5, però en la part final tornava a estar entre els 24 millors, posició amb què finalment ha acabat.

Pel que fa la cursa de Carola Vila, l’andorrana competia en els 5km de categoria junior. Vila ha finalitzat 9a en una carrera amb 99 esquiadores. La jove fondista ha marcat un temps de 16.25,0, a 29,8 segons de la vencedora, la noruega Kristie Stavaas Skistad (15.55,2), i a 20 segons del podi que ha ocupat la també noruega Tiril Liverud Knudsen.

Ara l’equip es divideix. Carola Vila viatja amb Laura Orgué a França per fer unes proves FIS a Premanon de l’1 al 3 de desembre, mentre que Irineu Esteve es desplaça a Lillehammer (Noruega) per competir a la Copa del Món del 2 al 3 de desembre.

Joan Erola, entrenador: “Sabíem que les dues FIS que hem vingut a fer aquí les patiríem bastant perquè la Copa noruega és la més potent que hi ha. És més potent que una Copa d’Europa, molt més potent. Surten 200 homes en sèniors i d’aquests tens 80 en un marge de tres minuts. És una passada”.

“Carola ha corregut la cursa júnior, ha fet 9a a mig minut del millor temps. Jo crec que com a penalització serà la millor carrera que ha fet fins ara, de tots aquests anys. Estic molt content perquè en júnior aquí estan les millors noruegues de l’equip i ha fet una carrera boníssima. Crec que començarem les primeres curses de la Carola a Copa d’Europa amb un molt bon estat de forma”.

“Amb Irineu anem creixent. Del test que vam fer a Itàlia, i de la cursa de divendres aquí i amb la d’avui, cada vegada estem més a prop dels primers. Després dels 10 dies amb la mica de gastritis que va tenir és per donar-se per satisfet. Falta encara una mica per arribar al nivell que voldríem estar però no estem malament. La primera Copa del Món crec que patirem una mica però de seguida estarem molt millor”.

“La valoració de aquestes primeres curses és molt positiva perquè jo crec que la Carola tant en sèniors com avui en júniors ha estat a un molt bon nivell, i respecte a l’Irineu estem aconseguit que carrera a carrera vagi a més. Poc a poc arribarem al nivell que volem”.

Irineu Esteve i Carola Vila van començar divendres la temporada de fons amb les primeres FIS a Gaalaa, a Noruega.

Esteve va competir en la prova de 15km, en la qual va finalitzar en la 28a posició, amb un temps de 36.44,4, a 2.04,7 del guanyador, que va ser el noruec Anders Gloeersen, amb 34.39,7. En aquesta cursa van participar 160 corredors.

En la prova femenina amb Carola Vila, la distància va ser de 10km. Vila va finalitzar en la 42a posició amb un temps de 29.59,2, a 4.00,3 de la guanyadora, la noruega Astrid Jacobsen (25.58,9). La prova femenina la van finalitzar 70 esquiadores.