lopezEl president del grup parlamentari mixt, Pere López, ha comparegut aquest dijous davant dels mitjans per repassar diferents qüestions d’actualitat, i ha aprofitat per demanar dimissions per l’afer de l’aigua d’Escaldes-Engordany. El socialdemòcrata ha aclarit, però, que abans d’exigir responsabilitats s’ha d’analitzar qui és el culpable de la situació “inacceptable i vergonyant”. López ha carregat, especialment, contra el Ministeri de Salut, “el responsable que l’aigua es pugui lliurar en condicions de potabilitat” i el responsable de garantir el subministrament a l’hospital, ha afegit. També ho ha fet contra el responsable de CAPESA, Eduard López, per les seves declaracions “molt lluny d’estar a l’altura del que ha passat”. A més, Pere López ha lamentat que, tot i existir un conveni per a la interconnexió de les xarxes d’aigües potables com a element de protecció en situacions de necessitat, signat el 2008 entre els comuns d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany —per part dels excònsols majors Rosa Ferrer i Toni Martí— no s’hagi tirat endavant abans que es donés aquesta situació.

“La qüestió de l’aigua és una qüestió de país, d’imatge i de qualitat de vida, la situació és inacceptable i vergonyant”, ha començat la seva compareixença aquest dijous Pere López. El socialdemòcrata ha carregat contra el Ministeri de Salut, “que és el responsable de l’aigua” per no haver donat explicacions públiques, i no conèixer les seves opinions, “vista la gravetat de la situació que s’ha generat i la fragilitat en què es troba el subministrament d’aigua a Escaldes-Engordany”.

El fet que “un país que aspira a ser destinació turística capdavantera, a prestar serveis turístics de qualitat s’hagi vist en una situació com la que ens hem trobat” mereix explicacions i assumpcions de responsabilitat per a López. De fet, el cap del grup mixt ha anat més enllà i ha demanat dimissions. No obstant això, ha reconegut que encara no s’ha clarificat qui ha estat responsable de la situació per la qual cosa no es poden demanar noms específics, però sí que ha insistit que “el Ministeri de Salut es trobaria en el vèrtex més alt de la piràmide”. En aquest sentit, López també ha demanat explicacions per la situació de l’hospital durant els talls de subministrament perquè “si la situació a Escaldes-Engordany és greu i la qualitat de vida dels ciutadans i l’impacte econòmic és greu, el fet que l’hospital es pugui quedar sense subministrament té una gravetat que va molt més enllà dels condicionants econòmics”.

A banda d’això, López ha criticat també les declaracions del màxim responsable de CAPESA, Eduard López, perquè “estan molt lluny d’estar a l’altura del que ha passat”. El líder del grup mixt ha qualificat la imatge de les garrafes d’aigua al Prat Gran de “tètrica”. “Haurem de veure qui és el responsable, haurem de trobar el culpable”, ha insistit López, que ha demanat “explicacions i assumpcions reals de responsabilitat que han d’acabar amb alguna dimissió”. També ho ha fet per al cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, per la seva implicació com a responsable dels serveis parroquials.

El president del grup mixt ha lamentat també, que tot i haver un conveni signat l’any 2008 entre Andorra la Vella i Escaldes-Engordany per part de Toni Martí i Rosa Ferrer per a la interconnexió de les xarxes d’aigües potables, no s’hagi avançat en aquest sentit. “Seria un element de protecció per a les dues parròquies, perquè una pugui alimentar la parròquia veïna” en casos de necessitat, ha explicat.

Text i foto: ANA

4 comentaris

 1. Pel Sr. Ramón, quatre coses:
  – El M.I. Sr. Pere López pot demanar el que vulgui, només faltaria!
  – No li admeto la frase despectiva i mancada de rigor “deixar podrir l’aigua a Escaldes”. Li recomano s’informi, si vostè vol és clar!
  – Defensar un criteri és treure pit? Doncs Ok, treurem pit!
  – Cregui’m, estem treballant en les mesures correctores a emprendre, davant d’una situació excepcional, mai viscuda. Si no em vol creure però, cap problema, pot continuar despotricant. “Les chacals aboient, la caravane passe”. Gràcies.

 2. Sr. López Mirmi, doncs només faltaria que no es pugui demanar la dimissió d’aquells responsables que han deixat podrir el tema de l’aigua a Escaldes ! Una mica més de humilitat i el pit s’ha de treure per donar solucions sòlides!

 3. Els de gobierno son uns corrupts pero lo de la lista del se pere lopes van por el mismo al dicho más vale burro conocido doque burro sin conocer

 4. Segons el parlamentari Pere López, les meves declaracions “estan molt lluny d’estar a l’altura del que ha passat”. Si és una opinió, doncs perfecte, és només una opinió i s’haurà de respectar com a tal, venint tanmateix d’una Molt il.lustre autoritat. Sospito que a aquesta Molt il.lustre autoritat li manca una informació fefaent en la matèria, però també sospito que aixó no és important per a ell, fins i tot és insignificant ja que l’important per a ell és sembrar dubtes davant d’un fet que ha estat catalogat com a extraordinari. Quan parla de connexions inter-parroquials, tampoc l’encerta, ja que desconeix l’abast, l’estat i l’objectiu. Miri, Molt Il.lustre autoritat, si vostè vol debatre aquest tema, aixó sí, seriosament, sense tics d’aprofitaments polítics i amb criteris de gestió pura i dura, sol.liciti una comissió d’enquesta, vostè n’està bregat a demanar-les, i si s’em convoca, serà un plaer debatre amb vostè, abans però, per que el viatge sigui profitós il.lustris, Molt Il.lustre autoritat sobre l’afer que ens ocupa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada