El Consultor ambiental arenyenc Pere Alzina i Bilbeny acaba de crear el portal web beyondbarcelona.com, un espai a la xarxa on comparteix el seu coneixement, experiència i amor per Catalunya. A través del nou web, Alzina fa un viatge pel paisatge i pels elements arquitectònics i naturals catalans que més hi excel·leixen, i ens descobreix joies amagades del nostre país.

 

Què et va motivar a crear beyondbarcelona.com?

Aprofitar el coneixement que tinc de les joies naturals i culturals de Catalunya per difondre’l entre persones interessades i, d’aquesta forma, deixar la pantalla de l’ordinador – com a consultor ambiental passo força hores al seu davant – i obrir la pantalla del paisatge que es bada davant dels nostres ulls.

 

A quin tipus d’usuari s’adreça el nou web?

S’adreça a persones altament interessades en sortir del camí més trepitjat i que sàpiguen valorar el coneixement del territori, de la seva vegetació, fauna, usos antics i actuals, paisatges, testimonis culturals …

 

Quines són les principals joies amagades que dones a conèixer?

Santuaris Marians des d’on s’albira un paisatge sense parió, llogarrets medievals o pobles abandonats que no han entrat en les principals rutes turístiques, zones d’alt interès natural i ornitològic, dòlmens, cingleres, boscos…

 

Els dòlmens i menhirs són alguns dels grans desconeguts?

Sí, entre d’altres. Hi ha santuaris que surten a la web que són desconeguts per persones que viuen a la mateixa comarca! És clar que no podem saber de tot i de tot arreu però el vincle amb el nostre poble i entorn proper hauria de permetre, si més no, el coneixement bàsic dels elements més importants, els que excel·leixen.

 

En què consisteix el que anomenes un turisme ‘diferent’?

En no fer packs d’itineraris pre-dissenyats sinó ajustar-me a la demanda del client en funció del que cerquen (una mica de muntanya i observació ornitològica, una mica de santuaris i pobles però bo i enfilant-nos a algun cingle, etc.), d’on s’allotgen… vaja, en funció del perfil singular que té cada usuari. També en portar, sobretot, grups petits i en fer una macedònia de patrimoni arquitectònic, cultural i natural.

 

Per tant, tens previst realitzar escapades a mida?

Justa! Com si anessis a cal sastre: vestit fet a mida!

 

Com has pogut incloure aquesta diversitat d’imatges?

Voltant pel país: enfilant-me a cims, sortint a veure ocells, fent sortides turístiques amb cotxe…amb els ulls ben oberts i tots els sentits posats!

 

Com estan reaccionant els primers usuaris?

Bé, la primera gran sorpresa que m’he endut és que un 20% dels usuaris són de …Rússia! I la web no és en rus! Queda molta feina de promoció per fer i incrementar el nombres de visites al dia però.

 

On t’agradaria arribar amb ‘Beyond Barcelona’?

M’agradaria arribar a combinar la feina de consultor amb la passió pel guiatge i la comunicació ambiental. A no abandonar cap de les potes que sustenten la meva singladura professional.

Per Ramon Texidó / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada