Per què has de pujar més escales diàriament?

Un home fent esport pujant escales (iStock)
Un home fent esport pujant escales (iStock)

Cada moviment compta per a millorar la salut. Aquesta frase, de l’OMS, reconeix que totes les persones, independentment de la seva edat i les seves capacitats, poden ser físicament actives. Respecte a un hàbit tan senzill com pujar escales, i baixar-les, té molts beneficis.

Fer servir les escales contribueix a tonificar els músculs de les cames i els glutis. A més, crema calories, i, de rebot, en atacar a les cèl·lules grasses del teixit adipós, pujar escales ajuda a la teva pell, perquè es disminueix la cel·lulitis i la pell de taronja en cuixes i abdomen.

Pujar escales millora la salut cardiovascular, reduint els nivells de colesterol en sang i la pressió arterial, a més de prevenir factors de risc com el colesterol o la hipertensió. Igualment, augmenta la resistència cardiorespiratòria, estimula la circulació, i redueix el risc de sofrir diabetis tipus 2.

Fer aquesta activitat durant set minuts redueix en un 38% el risc de sofrir un atac de cor, i millora l’absorció de calci, per la qual cosa disminueix el risc de sofrir osteoporosi i, en conseqüència, de tenir fractures d’ossos.

A més, fer exercici físic sempre és bo per a la ment. S’alliberen endorfines i serotonines (hormones de la felicitat) i et sents amb un major benestar emocional. També ajuda a reduir el teu estrès i augmenta la teva autoestima, a més de millorar el rendiment i la concentració.


Per Consumer/eroski.com 

TOTES LES NOTÍCIES