Per què fan mal els canells fent flexions?

Gimnasta fent flexions
El dolor dels canells en fer flexions es poden alleugerir (Istock.com)

Les flexions són un dels exercicis més bàsics a realitzar quan ens volem posar en forma. Per això en podem veure en tots els gimnasos. Però quan es fan amb els braços estesos i els palmells de les mans recolzades en el terra, és freqüent sentir molèsties.

En primer lloc, hem de dir que és una cosa habitual. Si fem les flexions donant suport a les palmes en el terra, el nostre canell queda en una posició de màxima extensió. Aquest moviment, en circumstàncies normals, és completament innocu, tanmateix quan el duem a terme suportant una càrrega com el nostre pes corporal, les molèsties poden aparèixer.

Una de les primeres coses que podem fer i que resulten més òbvies és fer les flexions donant suport als avantbraços en el terra o donant suport als punys.

Però si no desitges posar pegats al problema, a continuació parlem de dos bons enfocaments per a solucionar-ho.

El primer enfocament que podem tenir a l’hora d’afrontar el dolor en els canells mentre fem exercicis com les flexions és el d’augmentar la nostra mobilitat perquè l’articulació tingui un petit marge addicional de moviment efectiu.

Per a això existeixen moltes maneres de treballar la mobilitat, però una que pot resultar molt útil és usant una banda de resistència.

L’important és aconseguir que la goma tiri cap avall i cap endarrere, així que ens ajudarem d’una petita superfície elevada i la nostra altra mà per a fer força amb la goma cap avall.

Finalment, el segon enfocament, és el d’enfortir els músculs de l’avantbraç que travessen el canell. Una gran opció és sostenir amb la mà objectes de mànec llarg, com una escombra, una destral o una pala. L’important és fer els moviments en tots els plans possibles que ens ofereix el canell de manera pausada i controlada, sense deixar caure de cop el pes. Com més a baix agafem un mànec, més braç de palanca existirà i més difícil serà el moviment.

Per trendenciashombre.com / AMIC – Tot Sant Cugat  

TOTES LES NOTÍCIES