Per què és important el magnesi?

Roser Rodríguez Jerez
Roser Rodríguez Jerez

El magnesi exerceix moltes funcions crucials en el cos, com a suport de la funció muscular i nerviosa i la producció d’energia. El magnesi és un dels minerals més importants per al cos humà. Per tant, es requereix una ingesta adequada de magnesi.

Els primers símptomes de la deficiència de magnesi inclouen debilitat i fatiga. A més d’aquests símptomes, la deficiència de magnesi pot comportar símptomes com la pèrdua de gana, vòmits o nàusees.

La deficiència de magnesi també es pot manifestar amb rampes freqüents, dolors musculars intensos, mals de cap i hipertensió arterial en períodes posteriors. Els problemes renals són un dels possibles senyals de la manca de magnesi. Això és perquè, quan les persones no ingerim prou magnesi, els ronyons ajuden a retenir magnesi limitant la quantitat que s’elimina a l’orina.

També és important per a la reducció de la pressió sanguínia i com antiinflamatori. Cal tenir-ho en compte per a mantenir el sistema cardiovascular (el cor) en un estat òptim.

Hi ha com en tot tipus de substàncies, contraindicacions, una d’elles és quan les persones s’estan tractant amb antibiòtics. Aquest mineral té la capacitat de disminuir l’efecte a aquestes persones.

Quan hi ha persones, que sovint experimenten un somni inquiet i es desperten amb freqüència durant la nit, el magnesi exerceix un paper molt important per al suport del son profund i ajuda també a les persones que pateixin de la síndrome de cames inquietes.

Si aquests símptomes són presents al cos, hauríem de mesurar els valors de magnesi. Igual el que bevem i mengem. Aquests són alguns dels aliments amb més magnesi:

El cacau en pols.

La xocolata negra en el seu estat més pur.

Les llavors de carbasses, nous, pipes de gira-sol, el cacauet, figues seques…

També trobem el magnesi en un dels aliments que, a molts, els costa de menjar, els espinacs.

L’arròs integral en cru sol tenir al voltant de 150 mil·ligrams de magnesi.

Els llegums, com la mongeta, els cigrons i les llenties també són aconsellables.

Recordeu, sempre abans de prendre suplements de magnesi, s’ha de consultar al metge o farmacèutic. Cal ser coneixedors dels nostres valors de magnesi.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES