Per què el meu gos no para de gemegar?

Un cadell de gos (iStock)
Un cadell de gos (iStock)

Els cadells són un encant. Els gossos quan són petits desperten encara una major tendresa i les seves hores a casa són les que amb més afecte solen recordar les persones amb les quals convisqui en la llar. Són moments en els quals no tot és bonic perquè, a vegades, el gos quan és petit ploriqueja durant el dia i especialment durant la nit.

És un so a manera de plor que no pot evitar i davant el qual cal estar alerta perquè el cadell té les seves raons per a emetre’l. Però, per què els gossos emeten gemecs?

Una de les raons per les quals el gos emet els gemecs és perquè les primeres hores en una casa li poden generar un cert estrès. Normalment, aquest efecte sol durar uns dies, encara que també pot prolongar-se durant diverses setmanes fins que agafi confiança, i la casa i les persones li siguin familiars. És un període d’adaptació a tenir en compte.

De nit, també tendeix a emetre gemecs. En aquest cas, la principal causa és que se senten sols i indefensos, i ploren amb la finalitat de buscar recer del ramat o de les persones amb les quals viu en la llar. L’única cosa que busca és companyia i tenir ajuda en cas de percebre alguna amenaça amb la finalitat d’estar defensat enfront d’ella.

És convenient no cridar al gos ni enfadar-se. Tampoc és convenient mostrar rebuig ni castigar el cadell.

És clau incidir en la seva educació i mostrar-li que està segur a casa.Per animalmascota.com 

TOTES LES NOTÍCIES