Per fi torna la “punteria” al BC Andorra

Imatge del partit del BC Andorra - Tau Castelló
Imatge del partit del BC Andorra – Tau Castelló (ATV)

Feia jornades que s’estava constatant una manca d’encert de cara a cistella del BC Andorra. Segurament, aquest, era un dels deures pendents que portava arrossegant el conjunt de Natxo Lezcano. En el partit d’avui, contra el Tau Castelló, al pavelló del Govern, sembla que els tricolors han començat a afinar la “punteria”.

Això, ho evidencia el primer quart del matx, on, per fi, s’ha pogut veure un Johnny Dee, estil “John Wayne”, desenfundant i clavant-les de tres. Però, no només ell, altres companys també s’animaven des de l’exterior i aconseguien encistellar amb relativa facilitat, quelcom que s’enyorava des de feia jornades. Tant és així que aquest primer període ja acabava amb un clar 31 a 18 per als de casa. Però… Res estava decidit.

Ja, en el segon quart, el Castelló no tenia una altra que anar a per totes si no volia que els del Principat marxessin en el marcador de forma definitiva. Amb la reacció, els de la Plana, s’han posat a 8 punts per sota (41-33), quan en acabar el primer quart, la diferència era de +13 a favor de l’Andorra. Però, la reacció visitant, no acabava aquí. En un tres i no res, seguien retallant diferències (41-37) i obligava a Natxo Lezcano a demanar temps mort. Els 13 punts de diferència havien estat un miratge. Es marxava als vestidors amb un 43 a 37 per al BC Andorra (+6).

Al tercer quart, tocava remar i, els andorrans, ho han fet. En pocs minuts ja tornaven a manar amb 15 de diferència en el lluminós (s’ha arribat a +17). I, novament, el ressuscitat Johnny Dee anava tirant, aquest cop sí, de la pólvora que el caracteritzava. En aquest punt s’han arribat a sentir crits de Castelló, Castelló, a la pista, per a animar a la formació visitant. I, ves per on, que els de la Plana ho han fet per a reduir distàncies (61-51). Amb poca història més finalitzava el tercer període (63-52) i donant la sensació, per part del BC Andorra, que no s’aconseguia acabar de tancar el matx.

El darrer quart no ha començat massa bé, el Castelló clavava un triple, d’inici, i es posava només a 8 punts. Però, els tricolors no volien decebre l’afició que aquest dissabte s’ha aplegat al pavelló del Govern i ha tirat de talent, fins a tal punt que s’han posat amb un +18. Les coses, ja es veien més clares per a assolir la victòria. I, d’aquí, un petit relax del BC Andorra que no ha estat obstacle per a segellar el partit amb un marcador final de 84 a 72. Els del Principat segueixen segons a la LEB Or.