Per a què serveixen els condicionadors, les màscares i els sèrums capil·lars?

 

La indústria cosmètica ens ofereix un gran nombre de productes destinats a millorar el nostre cabell, no obstant això, a vegades no estem utilitzant el que més ens convé o no sabem quan utilitzar cadascun d’ells… Per a què serveixen els condicionadors, només per a suavitzar i desembolicar els cabells? La màscara nodreix en profunditat, però donarà excessiu pes a la meva cabellera? El sèrum diuen que és boníssim, però exactament per a què? Per a poder triar què utilitzar, quan i amb quina freqüència, el millor és definir bé què és cada cosmètic capil·lar, per a què serveix i quines són les seves diferències principals.

Per a què serveixen els condicionadors?

Després del xampú i la laca, segur que és el producte de cura capil·lar més famós, encara que no el més utilitzat. El condicionador és un producte que dóna suavitat i lluentor al cabell, la qual cosa facilita el seu pentinat, evita nusos, i deixa el cabell amb aspecte sa. S’usa diàriament, després de rentar el cabell amb xampú i s’ha d’esbandir bé. Alguns afegeixen un plus de cura, com a volum, lluentor, hidratació, protecció del color, etc.

Quan l’uso? En principi, sempre que et rentis el cabell, excepte els dies en què t’apliquis màscara. La raó és que el condicionador exerceix una acció preventiva, protegint el cabell de les agressions externes que poden danyar-lo.

L’ús diari del condicionador engreixa el cabell i el deixa laci? Aquesta és una de les preguntes més freqüents i una de les raons per les quals aquest producte no se sol utilitzar diàriament. Però és un error. El problema no és el condicionador, sinó la forma d’aplicar-lo: el condicionador s’aplica des de la part mitjana del cabell cap a les puntes, mai en l’arrel.

Per norma, usa sempre una quantitat petita de cosmètic i, si necessites més, afegeix una mica. Està comprovat que, en general, apliquem massa producte.

Condicionador Revitalitza Gingebre Blau, d’Herbal Essences bio:renew. Condicionador que dóna volum dissenyat específicament amb ingredients d’inspiració natural, per al cos i el cabell, que està ple de vida gràcies a la seva fórmula lleugera i equilibrada que manté la vitalitat del teu cabell. Refresca el cabell per a revelar la seva resplendor natural i és molt adequat fins i tot per al seu ús en cabells tenyits, té un pH equilibrat, i no conté parabens, gluten ni colorants. Amb refrescants notes de flors de gingebre, aromes florals i almesc net i una mescla d’antioxidants essencials, àloe vera i algues marines.

Bàlsam Condicionador, de Klorane. La seva fórmula biodegradable, amb un 95% d’ingredients d’origen natural, actua com un veritable escut anticontaminació, evitant que els contaminants s’acumulin als capil·lars. A més hidrata el cuir cabellut i proporciona un +96% de lluentor des de la primera aplicació. El seu preu: 13,06€/150ml.

Què és una màscara capil·lar?

La màscara és un cosmètic que aporta hidratació i nutrició en profunditat al cabell, reparant el pèl danyat i protegint-lo d’agressions externes. Presenta diverses diferències respecte del condicionador: conté major quantitat d’actius i protegeix i dóna força al cabell. A més, la màscara tracta el cabell en profunditat, pel que és important saber quin problema té el nostre cabell per a triar la millor màscara per a donar-li solució.

Quan l’uso? Si el cabell està sa, pots aplicar una màscara hidratant i nutritiva una vegada per setmana. Si està danyat, la pots usar dues o tres vegades per setmana com a tractament de xoc. Una vegada resolt el problema, has de mantenir el seu ús una vegada per setmana. La resta de dies aplica el condicionador.
Com l’uso? La màscara s’aplica també des de la meitat del cabell fins a les puntes, deixant que actuï el temps necessari, cosa que s’indica en l’envàs i que habitualment ronda els 10 minuts. Després, elimina-la esbandint bé. Els experts capil·lars recomanen no deixar mai posada la màscara més temps del recomanat i encara menys durant diverses hores, com fa molta gent. La raó és que més enllà del temps d’exposició recomanat el producte no aportarà més beneficis al cabell. Per contra, pot causar danys: la humitat obre la cutícula i afavoreix la deshidratació del pèl, i en assecar-se la màscara deixa restes que l’embruten i dificulten el pentinat.

BC Hyaluronic Moisture Kick Màscara, d’Schwarzkopf. Tractament hidratant en profunditat per a cabell sec, trencadís, gruixut, arrissat, ondulat i de normal a lleugerament porós, que necessita una dosi d’hidratació addicional. A causa de la seva increïble base lleugera, els agents hidratants penetren en el cabell més ràpidament, hidratant intensivament l’estructura interna capil·lar. Els polímers catiònics basats en llavors naturals emplenen els buits de la capa externa del cabell, assegurant un tacte suau i sedós. El seu preu: 17,97€/200ml.

Què és un sèrum capil·lar?

És un cosmètic amb una base aquosa que conté una gran concentració d’actius, per la qual cosa s’utilitza per a tractar el cabell danyat en profunditat. Els sèrums, a diferència dels condicionadors i màscares, poden aplicar-se sobre el cabell sec o mullat.

Com s’usa? Com hem dit, el sèrum pot aplicar-se tant en el cabell mullat com en sec, per la qual cosa és útil si desitgem aplicar-lo de nou fora de casa. Si es tracta de reparar el cabell, s’aplica amb els dits bàsicament en les puntes del cabell, posant molt poca quantitat i aplicant-lo floc a floc. En el cas que el problema es trobi també en l’arrel del pèl o en el cuir cabellut, s’aplica també en aquest.
És millor que una màscara? És diferent. Els sèrums s’han mostrat molt efectius per a tractar el cabell crespat, per exemple, així com els cabells molt danyats, amb puntes obertes, trencadissos. També aporten major lluentor i alguns protegeixen el cabell de l’ús d’eines de calor, com assecadors o planxes. Alguns sèrums estan indicats a més per a tractar no només el cabell, sinó també el cuir cabellut.

Cromatone Meteorites Flaix Illuminator Hair Serum, de Montibello. Sofisticat Sèrum Flaix capil·lar de doble acció: il·luminador i rejovenidor. Actua contra els marcadors de l’edat del cabell: la porositat i l’opacitat acumulada. La seva fórmula ultra concentrada recupera la sedositat i la lluminositat perdudes. Des de la primera aplicació, el sèrum confereix matisos lumínics i tractament perquè el cabell reflecteixi una aura de llum pròpia. Montibello Cromatone Meteorites Flaix Illuminator Hair Serum és clau per a mantenir la lluminositat i joventut del cabell. El seu preu: 20€/50ml.